rss

Spionat: Opel Insignia OPC

  1. 20/08/2008
  2. Tags: Insignia, Opc, Opel, Spyshot, Turbo, V6, Xwd
    Vezi toate fotografiile (5)


    Opel Insignia a fost un model foarte asteptat de presa si public, dar acum, la o luna de la lansarea mondiala, versiunea OPC distrage atentia de la cele “civile”.

    Un prototip a fost surprins la Nurburgring, despre care se crede ca este urmasul lui Vectra OPC, motorizat de un V6 bi-turbo nou-nout.

    Inca o data franele sunt cele care dau un prototip de gol, impreuna cu jantele imense, iar faptul ca motorul e un V6 este aratat de inscriptia de pe spatele masinii.
    Agregatul va fi bazat pe versiunea de 2,8 litri (care pe Insignia dezvolta 260 CP), urmand ca presiunea de supraalimentare modificata sa impinga stacheta la aproximativ 300 de cai. Puterea crescuta pare sa fie confirmata si de gurile de evacuare marite, pe care inginerii GM degeaba le-au mascat abundent.

    Insignia OPC nu va face greseala lui Vectra OPC, care, chiar daca arata demential si avea un pret excelent, era inutilizabil din cauza puterii prea mari “scapata” pe doar 2 roti motrice.

    Deci, vom avea tractiune integrala si, se pare, nu una oarecare, stransa la repezeala din avutia obsteasca a grupului, ci excelentul sistem XWD, de provenienta SAAB .

    Vizualizari: 1389