rss

Spionat: noul Mercedes E-Klasse Coupe

  1. 06/01/2009
  2. Tags: E-Klasse, E-Klasse Coupe, Mercedes
    Vezi toate fotografiile (2)

    Mercedes-Benz continua procesul de dezvoltare al variantei coupe a noului E-Klasse, versiune care va lua locul in gama de la Stuttgart actualului model CLK W209.

    In fotografia de fata, realizata in primele zile ale noului an, apare un prototip Mercedes E-Klasse Coupe complet necamuflat, al carui design pare sa se apropie de forma finala a versiunii de serie, care va fi prezentata in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

    Din ceea ce se poate observa in aceasta poza, putem spune ca sursa de inspiratie pentru noul E-Klasse Coupe (ca de altfel si pentru noul E-Klasse in patru usi) a fost conceptul Fascination prezentat anul trecut, la Paris. Principalii rivali ai coupe-ului de la Mercedes vor fi BMW Seria 3 Coupe sii Audi A5.

    Astfel, E-Klasse Coupe va dispune de niste blocuri optice fata rectangulare duble, va avea un profil musculos cu bosaje stilizate elegant. Noul E-Klasse Coupe isi va intari imaginea sportiva cu o serie de motoare puternice si eficiente. Gama de motorizari va porni de la un 1.8 supraalimentat in 4 cilindri, varful de gama urmand a fi un V8 de 6,2 litri, corespondentul versiunii AMG.

    Dupa dezvelirea de la Geneva, noul E-Klasse Coupe va fi lansat pe piata europeana in luna mai, urmand ca la scurt timp dupa aceea sa fie introdusa si varianta decapotabila, probabil in toamna acestui an.

    Vizualizari: 932