rss

Spionat: noul McLaren P11

  1. 14/10/2008
  2. Tags: F1, McLaren, P11
    Vezi toate fotografiile (4)

    Acestea sunt primele fotografii-spion cu viitorul rival al lui Ferrari F430 si Lamborghini Gallardo. Este vorba despre noul supercar McLaren P11, succesorul legendarului model de strada F1, care va fi lansat in 2010.

    Noul model sport a fost surprins intimpul unor teste efectuate intr-un orasel din Anglia, nu departe de cartierul general de la Woking al celor de la McLaren.

    Desi prototipul din aceste imagini este bine camuflat, se poate vedea cu ochiul liber ca P11 este acel supercar compact pe care marca britanica a promis ca-l va realiza, care va fi mai ieftin decat originalul model F1.

    Noul supercar a fost desenat, dezvoltat si construit in intregime de o echipa formata din cativa ingineri McLaren la fabrica team-ului de Formula 1.

    Desi nici un detaliu n-a transpirat dinspre Woking, se pare ca McLaren P11 va fi propulsat de un motor V8 de 6,2 litri derivat din propulsorul care echipeaza monoposturile McLaren-Mercedes de Formula 1, care va dezvolta in jur de 500 CP.

    Datorita materialelor compozite din carbon folosite la realizarea caroseriei si a sasiului care reduc greutatea, noul McLaren va sprinta de la 0-100 km/h in mai putin de 4 secunde si va atinge o viteza de top de 322 km/h.

    Noul supercar va beneficia de tehnologie F1, cum ar fi transmisia semiautomata care poate fi actionata si manual de la padelele situate in spatele volanului, precum si franele din carbon.

    McLaren P11 va costa intre 190.000 si 250.000 de euro, iar vanzarile vor demara peste aproximativ doi ani.

    Vizualizari: 994