rss

Spionat: noul Ferrari coupe-cabrio

  1. 18/03/2008
  2. Tags: Dino, F430, Ferrari, Maserati
    Vezi toate fotografiile (3)

    Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Ferrari a anuntat ca va prezenta un model complet nou in septembrie, la Paris. Fireste, speculatiile n-au intarziat sa apara, unii mizand pe un Dino renascut, altii pe un coupe-cabrio in configuratia 2 plus 2.

    Se pare ca aceasta ultima versiune se confirma, lucru atestat si de o serie de poze spion recente.
    Conform unor martori oculari, masina testata in aceasta sesiune parea mai greoaie decat un Ferrari tipic, ceea ce indica o greutate mai mare, cauzata probabil de pavilionul retractabil din metal.

    Propulsorul va fi preluat de la F430, fiind vorba de V8-ul de 4,3 litri. Acesta va suferi cateva modificari importante (va primi, printre altele, injectie directa de benzina), astfel ca puterea va atinge minimum 500 de cai, in timp ce consumul mediu va scadea cu 8% - asta daca intereseaza pe cineva la acest nivel...

    Inedit este faptul ca acest Ferrari este de fapt un Maserati, dezvoltat initial sub numele de cod M139 (M-ul venind de la Maserati).

    In 2005, insa, cand cele doua companii au incetat sa colaboreze la fel de strans cum o faceau pana atunci, Ferrari a decis sa preia proiectul in totalitate, schimband doar litera M cu un F.

    Vizualizari: 1029
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »