rss

Spionat: noul BMW Serie 1

  1. 17/05/2008
  2. Tags: Ecologie, Serie 1
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cel mai mic model BMW abia a trecut printr-un facelift destul de discret, insa bavarezii se grabesc deja sa definitiveze lucrarile la noul model, ce nu va debuta mai devreme de sfarsitul lui 2011.

    Masina din imagine este una din primele dovezi in acest sens, chiar daca ea arata ca oricare alt Serie 1 actual.

    Evident, este vorba de un mulaj care ascunde partea tehnica a viitorului hatch compact BMW, ce tradeaza la o privire mai atenta faptul ca respectiva masina va avea un ecartament mai lat atat in fata cat si in spate si roti mai dolofane, capabile sa imbunatateasca sensibil dinamica si tinuta de drum.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, CEO-ul BMW Norbert Reithofer a confirmat deja ca viitorul Serie 1 va folosi ca propulsoare de baza pe cele dezvoltate in comun de compania din Munchen si grupul PSA, adica cele care in prezent echipeaza gama MINI. Dedesubutul lor se va pozitiona un agregat de 1,4 litri foarte eficient, in timp ce “sefi” le vor fi atat un motor de doi litri, cat si urmasii celebrelor “sase-in-linie”.  

    Un alt punct important de pe lista de prioritati a noului model va fi si degajarea spatiului disponibil pe bancheta din spate, unul dintre cele mai criticate minusuri ale actualului Serie 1. Odata aceasta problema rezolvata, BMW va putea trimite masina si pe piata americana, una despre care se stie destul de bine ca nu este deloc toleranta cu autoturismele ale caror habitacluri sunt inghesuite.

    Apropo de yankei, bavarezii sunt pregatiti inclusiv sa le cucereasca proaspat dobandita afinitate pentru ecologie, viitorul Serie 1 urmand a beneficia de tot soiul de sisteme de reducere a poluarii precum tehnologia stop&start, sisteme de recuperare a energiei si chiar sisteme de captare a acesteia prin panouri solare. Prius, da-te mai asa...
    Vizualizari: 1044