rss

Spionat: Mini electric necamuflat

  1. 16/10/2008
  2. Tags: MINI, Spyshot
    Vezi toate fotografiile (1)


    Zilele acestea, pe strazile din Germania defila fara pic de camuflaj un Mini electric si, evident, intamplarea nu avea cum sa scape fotografilor spion. Cu atat mai ciudat, cu cat Mini EV este un  proiect pe care BMW il dezvolta in cel mai mare secret in centrele sale din Oxford si Munchen.

    Vestea proasta este, insa, ca Mini-ul cu propulsie electrica va fi comercializat exclusiv in Statele Unite ale Americii - in California legislatia prevede ca fiecare producator auto sa aiba in portofoliu cel putin un model cu emisii zero. Se zvoneste, insa, ca ar putea ajunge si in Londra cateva exemplare, destinate unui cerc restrans de clienti.

    Dupa cum se observa din imaginile surprinse de colegii de la Autocar, exteriorul nu a suferit schimbari majore, atat doar ca au disparut tevile de esapament. La interior, insa, este alta poveste, habitaclul fiind modificat pentru a face loc bateriilor, motiv pentru care s-ar putea renunta la locurile din spate. La o incarcare completa, autonomia lui Mini nu va depasi 220 kilometri, de ajuns, insa, pentru a face drumul de acasa pana la serviciu si invers.

    Deocamdata nu se stiu niciun fel de amanunte despre performante, insa vom afla mai multe cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles de luna viitoare, unde se zvoneste ca isi va face aparitia si Mini EV.
    Vizualizari: 724