rss

Spionat: Mini Cabrio

  1. 25/10/2008
  2. Tags: Cabrio, Detroit, MINI
    Vezi toate fotografiile (2)

    Amatorii de MINI decapotabila nu au decat sa-si pastreze rabdarea: generatie viitoare nu se va lansa decat la inceputul anului viitor.

    Totusi, tot "raul" spre bine: masina va abandona rollbar-urile din spate si va primi motoare mai performante.

    Se pare ca viitorului MINI Cabrio ii ia ceva timp pentru “a-si pune haine noi”: in timp ce hatch-ul a fost inlocuit acum doi ani, varianta sa decapotabila se lasa asteptata; acum insa, noua versiune a fost suprinsa cu un minim de camuflaj, fapt ce demonstreaza ca este aproape de debutul oficial.

    MINI Cabrio “reloaded” va fi, probabil, dezvaluit la urmatorul Salon Auto de la Detroit, urmand sa fie comercializat incepand cu februarie sau martie 2009. In ceea ce priveste designul si mecanica, vor fi preluate toate noutatile pe care le-a adus fratele sau cu acoperis: capota va fi mai curbata, dimensiunile exterioare – ceva mai mari, farurile – o idee mai impunatoare si, mai presus de toate, vechile motorizari vor fi inlocuite de unele mai moderne.

    Asadar, vom da de motoarele pe benzina ce au la baza parteneriatul cu PSA: cel de 1.4 litri si 95 CP intrat in echiparea lui One, cel de 1.6 litri si 120 CP de pe Cooper si propulsorul turbo in patru cilindri cu injectie directa, de 175 CP, aflat sub capotele lui Cooper S si Peugeot 207 RC.

    In segmentul diesel inca nu se stie cu siguranta daca MINI Cabrio va lua exemplul lui Cooper D, adoptand motorul de 1,6 litri si 109 CP.


    Interesant este insa si faptul ca noul MINI Cabrio va renunta la rollbar-uri, in favoarea unui look mai seducator. Argumentul este mai mult decat convingator, daca stam sa ne gandim ca intr-un viitor apropiat modele precum FIAT 500 Cabriolet si Alfa Romeo Spider Mito se pregatesc de “debarcare”.

    Vizualizari: 812