rss

Spionat: Mercedes SLR McLaren Speedster

  1. 03/07/2008
  2. Tags: Mercedes-mclaren, Slr 300, Slr speedster
    Vezi toate fotografiile (5)

    Mercedes-McLaren a pregatit o mare surpriza inainte ca productia supercar-ului SLR sa fie oprita. Desi la un moment dat parea ca este vorba doar de un simplu zvon, constructorul german testeaza in prezent in mare secret o versiune Speedster a lui SLR 722, ceea ce insa nu i-a impiedicat pe paparazzi sa fotografieze bolidul pe o sosea din Germania!

    Nemtii de la Auto Motor und Sport au mai dezvaluit faptul ca aceasta varianta finala a SLR-ului va fi produsa intr-o serie limitata de doar 75 de exemplare si va reprezenta un omagiu adus modelului SLR 300 de culoarea argintie pilotat de Stirling Moss la mijlocul anilor 50.

    SLR McLaren Speedster nu va avea acoperis, iar locul traditionalului parbriz va fi luat de unul de mici dimensiuni.

    De asemenea, renuntarea la sistemul de aer conditionat si la geamurile laterale, coroborata cu folosirea unor materiale compozite la construirea caroseriei au facut ca aceasta versiune a SLR-ului sa aiba o masa proprie cu 200 kg mai mica decat modelul clasic.

    Ca performante, bolidul va sprinta de la 0-300 km/h in 26 de secunde si va atinge o viteza de top de 350 km/h, cu 13 km/h mai mult decat precedentul SLR.

    Surse din interiorul companiei au precizat ca aceasta serie limitata a lui SLR McLaren Speedster va costa in jur de 450.000 de euro.

    Vizualizari: 1038