rss

Spionat: Mercedes E-Klasse

  1. 09/08/2007
  2. Tags: E-Klasse, Mercedes
Limuzina de clasa mare a constructorului din Stuttgart a fost din nou surprinsa in timpul testelor de catre fotografii spioni si, chiar daca inca este acoperita de un camuflaj consistent, oricine isi poate da seama ca vom avea de-a face cu un nou produs Mercedes ce va suporta influentele unui design cu tenta sportiva.

Imperativitatea cu care designul va ataca retinele spectatorilor de pe trotoare se va manifesta cu precadere in zona liniei mediane si a curburii acoperisului, ambele inspirate de coupe-ul cu patru usi CLS.

Pe de alta parte insa, E-Klasse va semana din multe unghiuri cu un S-Klasse la scara redusa, proportiile clasice ce definesc un sedan de asemenea anvergura fiind inca la mare pret la Stuttgart.

Tradititionalismul va fi pretuit si in habitaclu, acolo unde rivlul de o viata a lui Serie 5 pregateste o combinatie intre designul si tehnologia lui S-Klasse si cele ale fratelui mai mic C-Klasse (de la care va prelua aspectul partii centrale a consolei si chiar forma volanului).  

Noul E-Klasse va debuta oficial la salonul auto de la Geneva din 2009, primele modele urmand a ajunge la dealerii Mercedes la scurt timp dupa aceea. La mai putin de un an de la debutul limuzinei isi va face simtita prezenta si varianta combi, intre aceste doua momente fiind planificata si aparitia monstrului mecanic E63 AMG, presupus cu cel putin 550 CP sub capota.
Vizualizari: 866