rss

Spionat: Mercedes-Benz E63 AMG

  1. 20/03/2009
  2. Tags: AMG, E-Klasse, E63 amg, Mercedes-Benz
    Vezi toate fotografiile (7)

    Constructorul german este renumit pentru faptul ca nu pierde timpul atunci cand vine vorba despre versiunile performante AMG ale modelelor sale de serie. Asa stau lucrurile si in cazul noului E-Klasse, prezentat la Detroit in luna ianuarie, al carui varf de gama E63 AMG va fi lansat atat in versiune sedan, cat si Estate spre sfarsitul acestui an, mai exact in septembrie, la Frankfurt.

    Paparazzi au surprins noul E63 AMG in timpul unor teste pe care cei de la Mercedes-Benz le-au efectuat in apropierea cartierului general din Suttgart, in fotografiile de fata putand fi admirata partea posterioara a masinii complet necamuflata.

    Galerie foto spion aici

    Se pot remarca blocurile optice spate ce incorporeaza LED-uri, precum si sistemul de evacuare cu patru tevi de esapament ovale. Desi partea frontala este camuflata, in spatele mastii Zorro se ascunde, banuim, o grila a radiatorului sport de tip fagure si un set de faruri similare cu cele de pe versiunea de serie. In schimb, jantele nu arata deloc ca unele obisnuite pentru modelele AMG, insa cu siguranta in momentul lansarii E63 AMG va primi niste roti cu design specific.

    Cu toate ca oficialii Mercedes nu au furnizat multe detalii despre motorizare, sub capota lui E63 AMG va fi montat, se pare, un propulsor V8 de 6,3 litri care dezvolta 525 CP, acelasi care se va regasi si pe noul supercar SLS "Gullwing". In aceasta situatie, noul model va putea rivaliza doar cu noul Jaguar XFR, nicidecum cu noul Audi RS6, care dezvolta o putere maxima de 579 CP.

    Vizavi de aceasta problema, cei de la Mercedes sustin in continuare ca razboiul cailor putere s-a incheiat si, in consecinta, se va axa mai degraba pe un consum de carburant cat mai mic decat pe performantele extreme.

    Noul E63 AMG va beneficia de cele mai noi tehnologii pentru imbunatatirea sigurantei, cum ar fi, spre exemplu, sistemul de franare AMG performant cu discuri de frana compozite, oferit optional. Printre sistemele electronice care il vor ajuta pe cel de la volan se numara Lane Departure Warning (LDW), Eye Movement Monitor (EMM), Traffic Sign Identification (TSI) - sistem care se regaseste si pe noul Opel Insignia -, senzori pentru detectarea conditiilor de drum, precum si un nou control electronic al stabilitatii.

    Vizualizari: 1323