rss

Spionat: Lincoln MKT

  1. 07/10/2008
  2. Tags: Ford, Lincoln, MKT, Spyshot
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ford Flex nu se bucura de succesul pe care concernul american spera sa il aiba in SUA, insa fostul numar trei mondial nu se da batut cu una cu doua: desi orice ar parea derivat dintr-un SUV este un “no-no” la ora actuala pe cea mai mare piata a lumii, el pariaza pe inca un crossover, de data aceasta premium, ce va fi comercializat sub logo-ul Lincoln.

    Acesta este MKT, pe care fotografii spioni l-au surprins recent in timpul unor teste de strada.

    Lincoln MKT va fi unul dintre primele modele ale concernului Ford echipate cu mult laudatul si mult asteptatul agregat EcoBoost, un motor V6 biturbo de 3,5 litri despre care yankeii spun ca va oferi puterea unui V8 si economia/eficienta unui motor cu sase cilindri.

    In privinta puterii nu ne indoim: cu cei 340 CP si 461, el ar putea deveni chiar si un vanator de V8-uri Hemi; totusi, ne indoim ca aceste cifre sunt binevenite intr-o societate care nu se afla foarte departe de a stabili preturi la litru pentru benzina.

    MKT va avea insa si alti asi in maneca: desi camuflajul consistent si hidos ce acopera partea frontala nu ne permite sa aruncam un ochi asupra designului real, o privire mai atenta dezvaluie grila uriasa si “curgatoare” a conceptului cu acelasi nume, de la care va prelua, de altfel, si majoritatea elementelor de design.

    Asta inseamna ca, in toamna lui 2009, vom face cunostinta cu un soi de R-Klasse cu o prezenta ceva mai reusita (teoretic) la nivel stilistic, lucru subliniat de insusi presedintele Mark Fields inca de pe vremea cand i s-a cerut sa spuna doua cuvinte despre MKT Concept: “Masina este un vehicul premium full-size ce ofera confortul unui sedan de lux, spatiul si flexibilitatea unui SUV mare si perfomantele unui roadster sportiv”.

    De partea cu roadsterul ne cam indoim, insa nu si de faptul ca acest “3-in-1” al lui Ford – ce va fi produs intr-o cadenta de 20.000 de unitati pe an – are sansa lui de a-l readuce pe Lincoln la linia de plutire. Chiar daca nimeni nu stie exact cum...

    Vizualizari: 899