rss

Spionat: Lexus LF-A de curse

  1. 17/04/2008
  2. Tags: Lexus, Lexus LF-A
    Vezi toate fotografiile (1)
    Lexus LF-A a devenit o prezenta obisnuita pe Nurburgring, atat de obisnuita incat fotografii nici nu se mai deranjeaza sa isi consume spatiul de pe card-urile de memorie.

    Recent insa, japonezii au eliberat pe Iadul Verde un LF-A cu totul special, despre care oamenii cu obiectivul, treziti brusc din letargie, afirma ca este un nou prototip, destinat curselor.

    Cele mai evidente schimbari fata de masinile precedente sunt aduse de bumper-ul fata redesenat – ce include o serie de aripioare pe laterale pentru redirectionarea curentilor de aer –, oglinzile retrovizoare de dimensiuni mai mici si imensul eleron inclus in ansamblul posteriorului. Apoi, la o privire mai atenta,  se mai pot remarca blocurile optice cu design schimbat, farurile de ceata montate pe bara de protectie din fata, sistemele de prindere de pe capota, panourile de caroserie valurite (un bun indiciu in ceea ce priveste materialul din care sunt construite – plastic sau substante compozite), roll-cage-ul din habitaclu si, poate elementul care indica cel mai clar ca acesta este un LF-A cu care nu se va putea merge pe sosele, capacul de rezervor special construit pentru o alimentare foarte rapida.

    Fotografii-spion nu s-au multumit doar cu aceste fotografii si au inceput sa intrebe in stanga si in dreapta ce este cu acest LF-A, munca de cercetare fiindu-le rasplatita cu zvonul potrivit caruia masina este intr-adevar un prototip dedicat curselor de anduranta, cu care vom face cunostinta oficial inaintea startului cursei de 24 de ore organizata chiar pe celebrul circuit german (ea nu va participa insa la aceasta competitie).

    Ceea ce ne face sa credem ca Lexus este gata sa intre si el in valtoarea concursurilor de genul lui Le Mans Series, desi japonezii nu au facut inca o declaratie oficiala cu privire la acest fapt.
    Vizualizari: 815