rss

Spionat: Jaguar XF-R

  1. 09/08/2008
  2. Tags: Xf, Xf-r, Xkr, Xkr-r
    Vezi toate fotografiile (1)

    Daca intr-adevar cei de la Jaguar se gandesc serios sa rivalizeze cu noul XF impotriva lui BMW Seria 5 si Mercedes E-Klasse, atunci vor trebui sa-si mareasca gama de modele.

    Britanicii au doua gauri in gama XF, un model entry-level care sa concureze in Europa cu BMW 520d si cu Audi A6 si un varf de gama care sa se lupte cu modele precum Audi RS6, Mercedes E63 AMG sau BMW M5.

    Oficialii Jaguar inca nu s-au hotarat daca vor da unda verde pentru un model de baza, insa cert este faptul ca deja lucreaza la o versiune performanta XF-R.

    Noul model a fost surprins de paparazzi in timpul testelor pe care le efectueaza in prezent in SUA, iar din primele informatii neoficiale am aflat ca in clipa in care va fi lansat pe piata, la inceputul anului viitor, XF-R va fi disponibil cu un propulsor V8 de 5,0 litri care va dezvolta in jur de 500 CP.

    Acelasi motor se va regasi si in noua gama Range Rover Sport de la Land Rover, precum si pe viitorul XKR-R.

    Sunt zvonuri care spun ca masina va dispune de un spoiler usor modificat care va ingloba prize de aer mai mari si de un sistem de evacuare cu patru tevi de esapament. De asemenea, versiunea XF-R va fi mai joasa datorita unor noi suspensii sport si a unor cauciucuri mai late, care vor fi gazduite de niste aripi mai evazate.

    Vizualizari: 1167