rss

Spionat: Fisker testeaza Karma

  1. 12/05/2008
  2. Tags: Fisker, Karma
    Vezi toate fotografiile (1)
    Studioul californian este hotarat sa prezinte oficial hibridul Karma la sfarsitul acestui an si tocmai de aceea a inceput deja sesiunile de teste in sudul statului american.
    La nici sase luni dupa ce a prezentat conceptul cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, prototipul confirma ca Fisker intentioneaza sa se tina de cuvant si sa dezvolte versiunea de serie cu un look putin modificat fata de studiul initial.

    Karma va folosi motorul electric in oras sau in cazul drumurilor scurte, bazandu-se pe agregatul Otto sa incarce bateriile la nevoie. De asemenea, pavilionul este capitonat cu panouri solare care produc si ele electricitate, in timp ce franele regenereaza mare parte din forta de decelerare.
    Motorul electric va fi furnizat de Quantum Technologies, iar propulsorul, se pare, va fi livrat de Volkswagen, fiind vorba de cel TSI de 1.400 cmc.

    Karma va avea o autonomie de aproximativ 80-100 kilometri (folosindu-se doar de baterii) si o viteza maxima de 200 km/h. Latura sportiva este sustinuta de sprintul 0-100 km/h ce dureaza doar 6 secunde.

    Chiar daca dezvoltarea modelului pare sa decurga conform planului, Fisker are doua probleme majore de rezolvat.
    In primul rand va trebui sa demonstreze in justitie ca acuzatia de spionaj industrial inaintata de Tesla nu este adevarata, iar in al doilea rand sa poata furniza baterii destul de puternice si fiabile pentru pretentiile lui Karma.
    Daca aceste doua impedimente vor fi rezolvate cu succes, atunci ne putem astepta sa vedem Karma in Europa spre sfarsitul anului viitor.
    Vizualizari: 948
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »