rss

Spionat: Ferrari ne pregateste un roadster low-cost

  1. 17/12/2008
  2. Tags: Dino, Ferrari
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Acum ceva timp, Ferrari a incercat sa lanseze separat un brand low-cost, care a purtat numele Dino dupa fiul lui Enzo Ferrari, care a murit la varsta de 24 de ani. Asa a luat nastere o masina sport propulsata de un motor V6. Productia a inceput in 1968 si s-a incheiat in 1976.

    In prezent, se pare ca Ferrari vrea sa readuca numele Dino in prim-plan, dar ca model si nu ca brand.  Lucrurile nu sunt insa foarte clare si inca nu putem afirma cu exactitate ca modelul surprins in fotografii va purta aceasta denumire. In orice caz, scopul este clar: lansarea unui roadster low-cost care sa se vanda in cantitati mari si sa redreseze oarecum situatia financiara actuala.

    Acest prototip are ca baza modelul 599 GTB Fiorano, insa mai multe elemente sunt noi: bara fata, blocurile optice, sistemul de esapament dublu si ineditul acoperis metalic amovibil.
    Zvonurile aparute inainte de aparitia modelului California dezvaluiau faptul ca Dino va veni cu un motor V8 pozitionat in spate, care va dezvolta 400 CP

    Pretul va fi unul destul de rezonabile pentru un Ferrari: undeva intre 100.000 si 115.000 de euro. Modelul va fi disponibil in doua versiuni, coupe si cabriolet. Constructorul estimeaza ca va vinde in jur de 4.000 de unitati pe an, fapt ce va aduce o raza de soare in cifrele companiei.

    Vizualizari: 915