rss

Spionat: Ferrari F430 Spider

  1. 20/05/2008
  2. Tags: Gt california
    Vezi toate fotografiile (3)

    Daca esti, in acelasi timp, fan Ferrari si al pletelor in vant, F430 Spider este o alegere minunata, mai ales ca viitorul GT California va fi sensibil mai scump.

    Totusi, acea masina va avea un avantaj destul de clar atat in ceea ce priveste spiritul practic, cat si in ceea ce priveste spectaculozitatea: un plafon rigid escamotabil, intocmai ca cel al lui Mercedes SL/SLK. Nu pentru mult timp insa, fiindca F430 “CC” se afla in pline teste de strada...

    In mod normal, aparitia unui Ferrari pe strazile din jurul localitatii Maranello nu este ceva neobisnuit, insa ochiul format al fotografilor-spioni au surpins ceva neobisnuit la un F430 Spider: un acoperis rigid!

    Deocamdata, nu se stie inca cu exactitate daca respectiva componenta de caroserie este doar un hardtop detasabil sau un camuflaj pentru un plafon escamotabil actionat electric, insa multi pariaza deja pe cea de-a doua varianta.

    Daca aceasta va fi si cea corecta, probabil ca de constructia piesei se va ocupa tot Pininfarina, adica aceeasi companie care a creat acoperisul rabatabil a lui GT California.

    Interesant insa de vazut si cum vor rezolva inginerii Ferrari problema pozitionarii motorului, dat fiind faptul ca acesta se afla exact in spatele celor doua scaune ale masinii – exact in locul unde ar putea fi pliat respectivul plafon.

    Vizualizari: 819