rss

Spionat: Dacia Logan SUV

  1. 01/04/2008
  2. Tags: Dacia logan suv, Pick-up, Steppe concept
    Vezi toate fotografiile (7)

    Constructorul de la Mioveni a inceput in Scandinavia testele cu cea mai noua creatie a sa, un crossover 4x4 bazat pe Dacia Logan, marturie in acest sens stand setul de fotografii-spion realizat de colegii de la Worldcarfans.

    Dupa cum Auto.ro v-a anuntat in momentul lansarii lui Logan Pick-Up, oficialii Dacia au confirmat ca urmatorul model din gama va fi un SUV, care ar urma sa fie lansat in 2009 si un an mai tarziu sa patrunda pe piata.

    Pornind de la Dacia Logan Steppe Concept, prezentat la Geneva in 2006, cei de la Worldcarfans.com au realizat o interpretare grafica pe calculator.

    Desi viitorul SUV de la Dacia va fi, probabil, un model de succes pentru compania-mama Renault, din ceea ce vedem in aceste poze-spion putem aprecia ca Dacia va trebui sa traga tare pentru a atinge target-ul de un milion de unitati produse anual. In afara SUV-ului, vor mai lansate noul sedan, un hatchback in cinci usi si un MCV Estate. De asemenea, circula zvonuri cum ca Dacia se gandeste serios sa produca si o camioneta.

    Totul este posibil daca luam in calcul cat de mare pare sasiul modelului spionat in raport cu caroseria. Dacia ar putea dezvolta o platforma care sa fie impartita de SUV si de posibila camioneta. Pentru a construi aceste modele, sustine Worldcarfans.com, cei de la Dacia exploreaza zone pentru ridicarea de noi fabrici in Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Rusia, care sa se alature celor din Romania si Brazilia.

    Prin exploatarea platformei Nissan, asa cum se spune, noul Dacia Logan SUV ar trebui sa semene in multe privinte cu Nissan X-Trail, intre care si o gama larga de motorizari.

    Cu un pret de pornire de 6.700 de euro pentru modelul VAN si 8.200 de euro pentru versiunea MCV, nu va surprinde pe nimeni daca viitorul SUV de la Dacia va costa incepand cu 11.000 de euro. In orice caz, daca inflatia in zona Euro va ramane la aceeasi rata ca acum, cu siguranta ca pana in momentul lansarii Daciei Logan SUV, pretul acesteia va creste la 12.000 de euro.

    Din pacate, versiunea standard va avea tractiune doar pe puntea fata, ceea ce o va face inadecvata pentru conditii off-road.

    Via / Worldcarfans  

    Vizualizari: 3995