rss

Spionat: crossover-ul BMW V3

  1. 21/05/2008
  2. Tags: Crossover, Serie 3, V3
    Vezi toate fotografiile (1)
    Ofensiva sustinuta a bavarezilor continua, acestia, dupa ce au lansat X6, concentrandu-se pe dezvoltarea celor doua crossovere, V3 si V5, bazate pe versiunile Touring ale lui Serie 3, respectiv Serie 5.
    Ambele vor avea o garda la sol marita, dar si un pavilion redesenat, astfel incat spatiul in interior sa fie cat mai mare posibil.

    Prototipul din poza inca mai are caroseria normala (nume de cod E91), doar partea frontala este schimbata, foarte probabil din cauza unor teste aerodinamice pe care le-au facut inginerii companiei.
    Partile mecanice ale lui V3 vor fi “imprumutate” de la Serie 3, dar si de la X3, urmand sa fie oferit atat cu tractiune spate, cat si cu tractiune integrala.
    Gama de motorizari nu va aduce noutati notabile, cel putin in prima faza, urmand sa fie compusa din clasicele agregate BMW cu patru sau sase cilindri in linie.

    Prima idee a unui crossover le-a venit nemtilor in 2004, dar proiectul a fost amanat de mai multe ori, din mai multe motive. Unul dintre ele, credem noi, a fost si faptul ca publicul fidel marcii a criticat foarte mult noile valori in materie de design afisate de BMW.

    Doar ca piata, per total, a reactionat total altfel: cu cat era mai controversat un BMW, cu atat parea ca se vinde mai bine. Iar cel mai recent exemplu in acest sens este X6, a carui productie pe acest an a fost vanduta deja, fara sa fi fost lansat inca pe multe piete.

    Deci, e normal sa apara prototipurile cu V3, BMW incercand probabil sa-l lanseze cat mai repede si sa profite inca o data de trendurile favorabile.
    Vizualizari: 828