rss

Spionat: Chevrolet Silverado Heavy Duty

  1. 03/07/2008
  2. Tags: Silverado
    Vezi toate fotografiile (1)
    Chiar daca pick-up-urile heavy-duty sunt o specie pe cale de disparitie – cel putin in cazul in care nu devin economice precum o masina de clasa medie –, General Motors se pregateste sa il updateze pe Chevy Silverado 2500, un urias cu un diesel pe masura despre care se spune ca va deveni ceva mai prietenos cu mediul inconjurator.

    Iata cateva informatii preliminare.

    Desi aceasta camioneta si-a facut debutul pe piata doar cu aproximativ 18 luni in urma, la americani lucrurile sunt ceva mai accelerate decat in Europa atunci cand vine vorba de innoirea produselor, practic in fiecare an ele trebuind sa aiba ceva in plus (sau, dupa caz, in minus) fata de cele de anul trecut.

    Este si cazul lui Silverado, care va intra in 2009 cu o parte frontala complet revizuita: bara de protectie din patru piese va fi inlocuita de una ceva mai simpla ca design si cu ceva mai putin crom, priza de aer din mijlocul ei, ce raceste uleiul din transmisie, este cu 33% mai mare ca inainte, iar calandrul va avea o forma difertia.

    Poate si mai importante sunt schimbarile de sub imensa suprafata de tabla anterioara parbrizului, acolo unde salasluieste un imens diesel Duramax de 6,6 litri cilindree.

    El va trebui sa respecte normele de poluare EPA valabile din 2010, iar GM nu risca nimic in acest sens: uriasul va fi dotat cu un sistem de reducere a noxelor pe baza de ure, numit SCR si cu o functionare similara cu a lui BlueTec si BlueMotion.

    Mai mult decat atata, GM si Allison, producatorul transmisiilor pentru Silverado, planuiesc sa realizeze o cutie cu mai multe trepte decat cele sase ale actualei masini – probabil opt –, astfel incat consumul de motorina sa scada si mai mult.

    Ca sa nu mai vorbim de avantajul de imagine in fata eternilor rivali Ford F-150 si Dodge Ram, ale caror generatii noi sunt asteptate in 2010, respectiv 2011.
    Vizualizari: 1048
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »