rss

Spionat: Cadillac XLR Facelift

  1. 16/04/2008
  2. Tags: Cadillac xlr
    Vezi toate fotografiile (4)
    La debutul pe piata americana (si, mai apoi, mondiala), Cadillac XLR era unul dintre cei mai tari adversari pentru etalonul Mercedes SL 500, fie doar si din punctul de vedere al performantelor.

    Anii au trecut insa si praful s-a asezat atat peste designul interesantului roadster de lux, cat si peste motorul Northstar V8, multa vreme cel mai modern propulsor produs in serie de un producator american. Ca urmare, Cadillac s-a vazut nevoit sa programeze un facelift major.

    Masina nu a fost usor de fotografiat, eroul cu aparatul avand ceva de furca cu o Mazda RX-8 care i-a ocupat dinadins campul vizual astfel incat tipul cu XLR-ul sa isi ia talpasita. Totusi, obiectivul a reusit sa surprinda noua grila de radiator, farurile de ceata restilizate si prizele de aer cromate de pe aripile fata cu care roadsterul american se va lauda la dezvelirea oficiala.

    Practic, noul look al lui XLR se va inspira "la greu" din designul conceptului Provoq, aratat publicului vizitator de la NAIAS 2008.

    Cel putin la fel de interesanta va fi insa si gama de motoare, acum ca GM a anuntat incetarea fabricatiei motorului Northstar. Specialistii pariaza pe ultramodernul V6 de 3,6 litri VVT (311 CP si 374 Nm) ce a debutat pe sedanul CTS, insa si pe un top model echipat cu marele V8 de 6,2 litri LS3 (430 CP si 586 Nm), disponibil actualemente sub capota lui Chevy Corvette. Uneori, ne place cand se "exagereaza" cu poluarea...
    Vizualizari: 849