rss

Spionat: Alfa Romeo Milano

  1. 24/02/2009
  2. Tags: Alfa Romeo, Chrysler, Frankfurt, Milano
    Vezi toate fotografiile (1)

    Succesorul lui 147, al carui debut este asteptat sa se consume la Salonul Auto de la Frankfurt din toamna, a fost surprins in timpul unor teste de iarna in nordul Europei, ascuzand sub un camuflaj consistent un design destul de familiar.

    Masina va fi construita pe platforma tehnica a lui FIAT Bravo si, din cate se pare, va abandona denumirea "149" in favoarea lui "Milano" datorita strategiei de viitor pe care grupul torinez o planuieste alaturi de Chrysler.

    Ca si dimensiuni, Milano va fi destul de asemanatoare cu modelul FIAT, ceea ce inseamna ca ar trebui sa ne asteptam la o lungime de aproximativ 4,3 m si la un ampatament de circa 2,6 m; totodata, majoritatea propulsoarelor vor fi preluate din gama lui Bravo, respectiv agregate pe benzina si diesel supraalimentate cu un "bagaj" important de cai putere.

    Spre exemplu, cel mai slab consumator de benzina va fi versiunea de 120 CP a propulsorului T-Jet de 1,4 litri, deasupra sa urmand a se pozitiona varianta de 150 CP.  Adevarata injectie de adrenalina va fi insa administrata de sportiva GTA, care va debuta ceva mai tarziu cu cel putin 265 CP sub capota.

    In echipa "motorinelor", rolul de entry-level va fi jucat de versiunea de 105 CP a motorului 1,6 litri Multijet, acelasi agregat punand la dispozitie 120 CP pentru cei care vor totusi si ceva atitudine pe langa consum redus de combustibil.

    Deasupra sa se va situa propulsorul 1.9 Multijet, ce va dezvolta pana la 150 CP si un cuplu maxim respectabil, drept pentru care Milano va fi echipata standard cu excelentul diferential autoblocant Q2 (acesta, bazat pe un sistem de tip Torsen, optimizeaza transmiterea cuplului intre rotile anterioare in functie de aderenta fiecareia, eliminand o buna parte din efectul de subvirare).

    In plus, pentru clientii care pretuiesc in mod deosebit avantajele unui sistem 4x4, Alfa Romeo va oferi optional si sistemul de tractiune integrala Q4, care si-a facut deja "scoala" pe 159.

    Vanzarile lui Milano vor debuta spre finalul lui 2009 sau, cel tarziu, la inceputul lui 2010.

    Vizualizari: 1076
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »