rss

Speculatii: Land Rover cu 7 locuri

  1. 25/06/2008
  2. Tags: Discovery, Freelander
    Vezi toate fotografiile (1)
    Desi marca britanica are deja in portofoliu un model cu 7 locuri – l-am numit aici pe Discovery 3 –, ultimele vesti sosite din Insula ne dezvaluie faptul ca, in 2012 (anul lansarii noii generatii Range Rover), Land Rover va elibera inca o asemenea masina, bazata pe o versiune modificata a platformei lui Freelander.

    Iata cateva detalii despre asa numitul “Proiect L486”...

    Asadar, alungirea semnificativa a bazei tehnice Freelander va face posibila instalarea a inca unui rand de scaune, insa noua masina nu va canibaliza clientela lui Discovery pentru simplul motiv ca va fi mult mai focusata pe rularea pe sosea decat pe teren accidentat.

    Mai usoara, mai agila, mai economica si mai ecologica decat un “Disco”, viitoarea creatie a celor de la Land Rover va avea multe elemente de design de la conceptul LRX si un nume destul de rasunator (deocamdata, in topul preferintelor este “Ventura”).

    Din punct de vedere tehnic, Proiectul 486 se va inrudi cu Freelander, de la care va prelua motoarele de origine Ford si cutiile de viteze manuale, automate si cele cu dublu ambreiaj. De asemenea, cuplul va fi transmis catre toate cele patru roti, insa proritate in regim de mers normal vor avea cele anterioare.

    Cea mai buna veste pentru britanici este insa faptul ca masina va fi produsa la fabrica din Halewood, aceeasi care construieste Freelander si Jaguar X-Type. Asta inseamna ca uzina ar putea ajunge sa produca in jur de 210.000 de modele anual, suficient cat sa-si revina din punct de vedere financiar.
    Vizualizari: 2095