rss

Specialitati Chip Foose

  1. 24/12/2006
  2. Tags: Foose camaro
    Vezi toate fotografiile (5)
    L-ati vazut pe Discovery construind masina dupa masina si ridicand trofeu dupa trofeu, astfel incat Chip Foose (fostul partener si actualul rival al lui Boyd Coddington, starul folietonului “American Hot rod difuzat pe acelasi celebru canal TV) nu mai are nevoie de nici o prezentare speciala. De data aceasta insa, triplul castigator al trofeului Ridler (cel mai prestigios din lumea custom-builder-ilor americani) s-a aliat cu cei de la Unique Performance pentru fabricarea unei adevarate bestii mecanice.

    Vopsita in negru masina arata demential si chiar asa si este, mai ales daca alegi motorul potrivit. Cei care isi permit sa cheltuiasca mai mult decat cei 124.000 $ minim ceruti pe un asemenea Camaro vor putea alege dintre trei motoare V8, cel mai slab dintre acestea fiind un ZZ4 de 350 CP. Deasupra lui se situeaza penultima evolutie a celebrei serii LS – LS2-ul regasit si sub capota ultimei generatii Corvette, aici cu “doar” 390 CP –, dar daca esti un american adevarat sau vrei sa te simti ca unul, vei strivi si ultima farama de compasiune fata de Mama Natura si vei comanda monstrul Big Block de 9,4 litri, ce pravaleste 620 CP si 881 Nm pe transmisia manuala Tremec TKO cu 5 trepte si ambreiaj hidraulic.

    O asemenea energie demonica nu tortureaza doar transmisia, ci si orice altceva pana la pata de cauciuc care face corp comun cu asfaltul, astfel incat sasiul si suspensiile ajustabile, preparate de specialistul Chris Alston, respectiv echipa Unique Performance, au componente intens modificate sau chiar reconstruite. In acest fel, cineva chiar ar putea conduce un Foose Camaro ’69... 
    Vizualizari: 1254