rss

Somaj tehnic la Michelin Romania

  1. 25/11/2008
  2. Tags: Anvelope, Criza, Michelin
    Vezi toate fotografiile (1)

    Toti angajatii fabricilor Michelin din Romania vor intra in somaj tehnic incepand cu 12 decembrie. Oficialii companiei Michelin au luat aceasta decizie desi initial au declarat ca, pentru firma, criza economica actuala inseamna doar reducerea productiei.

    In ceea ce priveste cele doua fabrici din Zalau, respectiv Silvania si RomSteel Cord, decizia va afecta circa 1.600 de persoane.

    "Ma nelinisteste si, totodata, ma supara aceasta masura. Totusi, traiesc cu speranta ca perioada in care fabricile vor fi inchise nu va fi foarte lunga, pentru ca Michelin a dovedit ca este o companie puternica, ce va trece rapid peste efectele crizei economie. Pentru muncitorii care vor intra in somaj tehnic, le cer sa aiba certitudinea ca guvernul va intreprinde, pe viitor, tot ceea ce se poate pentru ca acestia sa beneficieze de drepturile pe care le au", a declarat, Andrei Todea, prefectul judetului.

    "Economia mondiala continua sa se degradeze intr-o maniera accelerata si consumul sa se reduca. Piata anvelopelor este direct influentata de aceasta situatie, iar cererea scade puternic in Uniunea Europeana. Pentru a mentine stocurile la acelasi nivel cu cererea pietei, Michelin Romania este obligata sa ajusteze productia, reducand cu doua saptamani activitatea uzinelor la sfarsitul anului", se arata intr-un comunicat semnat Michelin Romania.

    In ceea ce priveste reluarea activitatii, data va fi comunicata angajatilor saptamana viitoare, pe perioada cat vor fi in somaj tehnic urmand sa primeasca 75 % din salariul de baza.

    Sursa: Bloombiz 

     

    Vizualizari: 1022