rss

Solutii MIT pentru triplarea puterii motorului

  1. 14/03/2007
  2. Tags: MIT, Motor TFSI
    Vezi toate fotografiile (2)
    Da, ati citit bine – specialistii MIT au gasit solutia tehnica de a creste considerabil puterea si eficienta motorului la un cost mult mai mic comparativ cu unul necesar dezvoltarii unui sistem de propulsie hibrid cu o eficienta similara.

    Cheile succesului? Supraalimentarea, injectia directa si un strop de etanol in amestecul de combustibil.

    „Un motor obisnuit de, sa zicem, 2,4 litri, ar deveni o racheta cu ajutorul tehnologiei noastre”, a declarat increzator inginerul Daniel Cohn, unul din cei convinsi ca propulsorul ar putea dezvolta chiar si de trei ori puterea sa normala.

    Practic, asemenea solutii le-ar permite constructorilor auto sa-si motorizeze limuzinele de lux si marile SUV-uri cu motoare mult mai mici si mai eficiente, la costuri derizorii comparativ cu sistemele hibride.

    Sistemul este atat de bun, incat angajatii MIT nu au intampinat in dezvoltarea lui decat o problema majora: autoaprinderea, cauzata de presiunea prea mare exercitata in interiorul cilindrului si rezolvata rapid prin reducerea puterii turbinei si suplimentarea cantitatii de benzina din amestecul cu etanolul.

    Analizele finale ale americanilor au concluzionat faptul ca un motor dotat cu cele trei solutii tehnice are o eficienta cu 25% mai mare decat a unui motor obisnuit, iar productia sa ii va costa pe constructori cu doar 1.000-1.500 de $ mai mult. Asta da solutie de tranzitie...
    Vizualizari: 934
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »