rss

Soft-top pentru viitorul M3 Cabrio

  1. 28/01/2007
  2. Tags: BMW , BMW, E92 Cabrio, M3 Cabrio
    Vezi toate fotografiile (3)
    Pentru versiunile “civile” ale lui E92 Cabrio, BMW a dezvoltat un pavilion din metal, ca sa fie in rand cu rivalii sai. Avantaje fata de solutia clasica sunt, mai ales in ceea ce priveste rigiditatea caroseriei.

    Pe de alta parte, greutatea masinii a crescut cu 220 kg si are efecte nedorite cand vine vorba de viteza maxima, dar mai ales dinamica, respectiv distantele de franare.

    Site-ul Winding Road anunta ca aceasta stare de fapte nu este tocmai pe placul bavarezilor, acestia luand serios in considerare intoarcerea la clasicul soft-top.

    Noul M3 urmeaza sa beneficieze de el si este foarte normal sa se-ntample asa. O masina sport pur-sange trebuie sa fie cat mai usoara, iar doua chintale in plus sunt inacceptabile.

    Totusi, situatia este destul de complicata. Asemeni altor constructori europeni, SUA este pentru BMW este o piata foarte importanta, iar yankeii au norme de siguranta draconice.

    Acoperisul textil este vulnerabil din acest punct de vedere, tocmai de aceea se lucreaza si la o versiune hard-top din fibra de carbon, care este materialul ideal.

    Foarte usor si extrem de rezistent, acesta garanteaza ca M3 Cabrio va dansa ca o balerina pe serpentine, fara ca securitatea pasagerilor sa fie compromisa.
    Vizualizari: 973