rss

Soferii care nu isi achita leasingul ajung pe mana politiei

  1. 30/07/2012
  2. Tags: auto, Leasing
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cei care au masina in leasing si nu achita taxa la timp pot fi acuzati de furt, din acest punct fiind posibila interventia politiei. Masura legislativa a intrat in vigoare din acest an, dupa ce firmele de leasing au intampinat dificultati in recuperarea bunurilor.

    Persoanele care au masina luata in leasing si nu platesc rata la timp pot ajunge pe mana politiei. Dupa trei luni restante, autovehiculul intra in baza de date similar unui autoturism furat, in cazul in care nu este returnat companiei de leasing.
    Astfel, soferul poate fi oprit in trafic in orice moment si retinut de catre echipajele de politie, anunta Stirile ProTV.

    Companiile de leasing sustin masura intrata in vigoare din acest an, motivand dificultatea cu care reuseau sa isi recupereze bunurile.

    Conform legii, daca dupa trei luni de intarziere a ratei, titularul refuza sa-si plateasca datoria sau sa inapoieze automobilul, firma de recuperare a creantelor se adreseaza politiei. Oamenii legii o vor cataloga drept furata si o vor trece intr-o baza de date speciala.

    Potrivit datelor statistice, numai 30% dintre detinatorii de masini in leasing care au rate neplatite predau de buna voie bunurile. Ceilalti se ascund si utilizeaza autoturismul pana cand sunt prinsi.

    Vizualizari: 4143