rss

Soc: Honda se retrage din Formula 1!

  1. 05/12/2008
  2. Tags: F1, Formula 1, Honda
    Vezi toate fotografiile (1)


    Criza financiara loveste lumea Formulei 1 mai repede decat ar fi crezut cineva. Primii afectati de situatia economica sunt cei de la Honda, al doilea mare constructor de automobile din Japonia, dupa Toyota.

    In dupa-amiaza zilei de vineri, boss-ul Honda Motor Company, Takeo Fukui, a anuntat retragerea Honda din Formula 1!

    "Honda Motor a ajuns la concluzia ca cel mai bine pentru companie este sa se retraga din toate activitatile in care este implicata in Formula 1. Aceasta decizie a fost luata ca urmare a deteriorarii pietei auto globale, in special in Statele Unite, a acutizarii crizei creditelor si a scaderii puterii financiare la nivel global", a declarat Fukui, care a mai spus ca Honda nu va ramane in Marele Circ nici macar ca furnizor de motoare pentru alte echipe.

    Cei 750 de angajati ai echipei, printre care si cei doi piloti, Jenson Button si Rubens Barrichello, vor fi concediati. Insa echipa ar putea fi vanduta si se zvoneste chiar ca fostul director tehnic al celor de la Ferrari si actual sef de echipa la Honda, Ross Brown, a aranjat ca potentialii clienti si viitori proprietari sa alerge cu motoare Ferrari.

    Conform ultimelor zvonuri, interesata de achizitionarea echipei japoneze ar fi si Dubai International Capital, companie care a fost la un pas sa cumpere Super Aguri, cand Honda si-a retras sprijinul pentru aceasta echipa la inceputul anului.

    Honda F1
    nu a avut deloc rezultate pe masura asteptailor in Formula 1, in special in ultimele doua sezoane, cand au terminat pe locurile 8, respectiv 9. Analistii financiari sustin ca retragerea din F1 va reduce cheltuielile Honda cu aproximativ 100 de milioane de dolari anual.
    Vizualizari: 780