rss

Smart suprem: Fortwo Ultimate 112 de la Brabus

  1. 10/09/2007
  2. Tags: Brabus, Fortwo Ultimate 112, Smart
    Vezi toate fotografiile (1)
    Desi nimeni nu le ameninta nici macar pe departe suprematia in ceea ce priveste programele absurd de performante destinate produselor Mercedes-Benz, cei de la Brabus continua sa-si dopeze in permanenta creeatiile, eliberand pe strazi monstri mecanici care, la origine, erau doar niste biete masini de oras.

    Este si cazul acestui Smart de culoare portocalie, capabil sa stea bara la bara chiar si cu un Porsche 911 Turbo!

    Urmand a debuta la salonul auto de la Frankfurt, piticul atomic al lui Brabus va avertiza din start pe oricine incercat de un ras zeflemitor ca body-kit-ul extrem de musculos si jantele monumentale (pentru dimensiunile liliputane ale masinii) de 18 inch nu sunt doar vedetele unui circ de ciudati ci semne ale unei performante dinamice pe care nici cel mai infocat fan smart nu le-ar fi visat vreodata.

    Sub capota nu sunt decat 112 CP si 150 Nm (disponibili intre 2.800 si 4.000 rpm), inchisi in cei trei cilindri ai micului motor Mercedes supraalimentat cu turbocompresor, aruncati catre rotile anterioare de o transmisie automata cu posibilitatea schimbarii vitezelor prin intermediul padelelor de la volan; totusi, nu uitati ca vorbim de o masina de doar 800 kg, un factor suficient de important pentru a decide existenta unei acceleratii de pana la 100 km in... 3,9 secunde!

    Asta inseamna la fel de rapid ca un Porsche 911 Turbo si superior unui Lamborghini Gallardo sau Ferrari F430, insa nu va intindeti totusi prea mult: viteza maxima, din motive de securitate, este limitata la doar 170 km/h.

    Intre doua semafoare insa, vei numara pe degete supercar-urile pe care te pot depasi, iar asta nu este nici macar cea mai buna parte a micului vulcan Brabus: la 45.900 de euro, este de vreo trei ori mai ieftin decat acelasi Porsche 911 Turbo...
    Vizualizari: 1095