rss

Smart recheama modele ForTwo

  1. 24/08/2008
  2. Tags: Fortwo, NHTSA, Smart
    Vezi toate fotografiile (1)
     

    Rechemarile de vehicule se datoreaza de cele mai multe ori unor probleme mecanice grave, precum defectiuni ale unor senzori ce impiedica airbag-urile sa se declanseze, scurgeri ale lichidului de frana sau pur si simplu clacari ale motorului.

    Ei bine, NHTSA tocmai le-a solicitat celor de la Smart verificarea a 48 de modele ForTwo vandute anul acesta pentru o problema (aparent) mult mai minora: desprinderea vopselei.

    Nu radeti, fiindca problema, spune organismul de siguranta rutiera american, este mult mai grava decat ar parea la prima vedere. In general, ea se rezolva cu retusarea partii afectate printr-o operatiune simpla si de scurta durata; totusi, in cazul lui Fortwo, desprinderea vopselei poate atrage dupa sine pierderea parbrizului si a acoperisului!

    Oricat de aiuristica ar fi concluzia, ea a fost trasa pe baza unei judecate – zic ei – logice, fiindca o parte din adezivul care tine in loc cele doua componente este aplicat direct pe vopseaua din zona cu probleme. Cu alte cuvinte, daca vopseaua se desprinde, la fel o va face atat lipiciul, cat si piesele respective. Pe asta chiar vrem sa o vedem...

    Vizualizari: 1053