rss

Skoda va scoate doua noi modele in 2009

  1. 19/12/2008
  2. Tags: Skoda Auto, Superb Estate, Yeti
    Vezi toate fotografiile (3)

    Constructorul ceh are planuri mari pentru 2009. Cu ocazia inaugurarii noului centru tehnologic de la Mlada Boleslav, presedintele Skoda Auto, Reinhard Jung, a anuntat ca anul viitor vor fi produse doua modele complet noi.

    Primul dintre acestea va fi noul SUV compact Yeti, care va fi lansat la jumatatea anului urmator. Viitorul rival al lui Ford Kuga si Toyota RAV4 va beneficia de noul sistem de tractiune integrala Haldex, versiunile entry-level urmand a avea tractiune doar pe puntea fata.

    Gama de motorizari nu a fost definitivata, insa este de asteptat ca aceasta sa cuprinda propulsoarele pe benzina de 1,8 sau 2,0 litri, precum si turbodieselurile binecunosute de 2,0 litri.

    Al doilea model va fi versiunea break a noii Skoda Superb, a carui productie va incepe in noiembrie anul viitor, iar livrarile vor debuta la inceputul anului 2010. Superb Estate va fi propulsata de aceleasi motoare ca si sedanul, intre acestea regasindu-se si V6-le de 3,6 litri.

    Noul Superb Estate va tinti sa atraga clienti din randul proprietarilor de BMW Seria 3 Touring si Audi A4 Avant, fiind o alternativa atractiva la break-urile premium.

    Vizualizari: 1573