rss

Skoda va produce VW up!

  1. 01/04/2008
  2. Tags: Volkswagen, Volkswagen up
    Vezi toate fotografiile (1)
    Concernul din Wolfsburg ar putea apela la producatorul ceh pentru fabricarea mini-ului up!, despre care se spune ca va fi construit pe platforma tehnica a viitorului Lupo. Nemtii vor sa profite din plin de pe urma facilitatilor de la Vrchlabi si Pamplona, doua uzine cu mana de lucru ieftina, astfel incat costurile finale aferente fabricarii fiecarei unitati sa le permita stabilirea unui pret mai mic decat al rivalei Toyota iQ.

    Informatia vine cgiar de la managerul pe probleme de productie si logistica a celor de la Skoda, Horst Muhl, care a declarat in cadrul unui interviu ca firma din Cehia se pregateste sa produca pana la 250.000 de modele up! pe an, o cifra ce va fi ulterior marita de intrarea in actiune a unor noi fabrici din Rusia si India.

    Decizia finala cu privire la aceasta problema se va da in urmatoarele trei luni, insa este aproape sigur ca up! se va vinde atat ca un VW, cat si ca o Skoda sau Seat, astfel incat productia finala a tuturor variantelor – hatch, MPV, cabrio si off-roader – sa insumeze aproape 500.000 de unitati anual.
    Vizualizari: 906