rss

Skoda Fabia Combi: primele detalii

  1. 15/08/2007
  2. Tags: Fabia Combi, Skoda
    Vezi toate fotografiile (2)
    In urma cu o luna va prezentam primele informatii referitoare la versiunea break a noii Skoda Fabia, promitand ca vom reveni cu informatii de la salonul auto de la Frankfurt, locul unde este programata premiera mondiala.

    Iata insa ca cehii s-au grabit inca de pea acum sa comunice cateva date oficiale importante, pe care auto.ro le asterne pe aceasta pagina de web in cele ce urmeaza.

    Precum spuneam si atunci, Fabia Combi este mai mare in toate directiile comparativ cu predecesorul sau, masurand 4.239 mm in lungime (+7 mm), 1.642 mm in latime si 1.498 mm in inaltime (+46 mm).

    Asta inseamna ca spatiul la interior este la randul sau mai mare, in special acolo unde conteaza cel mai mult: in portbagaj, ajuns la o capacitate de 480 de litri (+54 de litri). Cu scaunele spate rabatate, acesta poate creste chiar la 1.460 de litri, cu 235 de litri mai mult decat in cazul vechii Fabia Combi si, conform declaratiilor constructorilor sai, suficient de mult pentru a deveni noul lider al clasei.

    Gama de motoare va cuprinde sase agregate, toate preluate de la modelul hatch, impartite in mod egal intre benzina si diesel. Primele, cu capacitati cuprinse intre 1,2 litri si 1,6 litri, vor etala puteri cuprinse intre 70 si 105 CP, la fel ca si cele trei propulsii consumatoare de motorina.

    Fiecare motor va fi cuplat standard cu transmisii manuale cu cinci trepte, insa versiunea pe benzina de 1,6 litri 16V va putea fi echipata optional cu o transmisie automata Tiptronic, cu sase rapoarte.

    Skoda spera sa depaseasca cu noul model succesul primei generatii Fabia Combi, care s-a vandut la nivel mondial in peste 630.000 de exemplare.
    Vizualizari: 958