rss

Skoda Enyaq Coupe

  1. 27/02/2022
    Vezi toate fotografiile (7)

    Noua Skoda Enyaq Coupe iV reprezinta o completare deosebit de emotionala in prima gama 100% electrica a producatorului ceh de automobile. Este vorba de gama Enyaq, ce este construita pe baza platformei modulare de electrificare (MEB) a Grupului Volkswagen. Pragurile laterale vopsite in culoarea caroseriei si rotile mari confera noii nave amiral cu patru usi a marcii o alura marcata de forta din plin. Linia adaptata a plafonului accentueaza eleganta noului Enyaq Coupe iV. Incepand de la montantul B, plafonul coboara lin spre hayonul cu care se contopeste elegant. Designul posterior este dominat de inscrisul Skoda format din majuscule si aplicat sub o muchie taioasa. De netrecut cu vederea sunt si blocurile optice din spate, ce includ in designul lor luminos litera C, specifica tuturor modelelor Skoda.
    Thomas Schafer, CEO Skoda Auto, a declarat: "Am reusit un start excelent pe pietele internationale cu nava noastra amiral Skoda Enyaq iV. La inceputul anului 2022 am extins gama cu Enyaq Coupe iV, o varianta a SUV-ului nostru electric ce are un design si mai emotional si atractiv, completandu-ne astfel portofoliul in partea superioara a gamei noastre de modele."
    Skoda Enyaq Coupe iV reprezinta o completare excelenta a gamei Enyaq iV, fiind un automobil deosebit de dinamic, dedicat clientilor care prefera un stil de viata activ.
    Linii atractive si plafon panoramic in dotarea standard
    Noua Skoda Enyaq Coupe iV se face remarcata printr-un design chiar si mai emotional decat varianta SUV initiala. Plafonul panoramic, inclus in dotarea standard, incepe sa coboare usor spre spate de la montantul B. Cu o lungime de 4.653 mm si inaltimea de 1.617 mm, coupe-ul este cu 4 milimetri mai lung decat Enyaq iV si cu 1 milimetru mai inalt. Ambele modele au latimea si ampatamentul identice, de 1.879 mm si respectiv 2.765 mm, iar capacitatea portbagajului coupe-ului este de 570 litri,
    Primul "RS" integral electric
    Skoda Enyaq Coupe iV RS reprezinta varianta sport a modelului, dipunand de o baterie de putere mare precum si de doua motoare electrice si tractiune integrala. Enyaq Coupe iV RS dezvolta o putere de maxima de 220 kW si un cuplu maxim de 460 Nm. Primul model RS complet electric accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 6,5 secunde si este singura varianta care atinge o viteza maxima de 180 km/h.
    Partea frontala a modelului Enyaq Coupe iV este dominata de distinctiva grila Skoda de la radiator, ce are la acest model dimensiuni ample, fiind flancata de farurile suple, cu design ascutit, care accentueaza latimea automobilului. 
    Lamelele verticale si decorul orizontal, al echiparii Crystal Face, sunt iluminate in maniera spectaculoasa, de 131 de LED-uri. Modulele LED pentru luminile de drum si cele de intalnire de la farurile full-LED Matrix, precum si luminile de zi creeaza astfel impreuna un efect atractiv de animatie
    Skoda ofera optiunile inovatoare Design Selection si un meniu clar de optiuni pentru interiorul Enyaq Coupe iV. Variantele Design Selection sunt inspirate din mediile moderne de locuit si inlocuiesc liniile de echipare clasice. Stilul, culorile si materialele sunt asortate in maniera rafinata
    Special pentru Enyaq Coupe iV RS sunt disponibile doua selectii exclusive de design interior. impreuna cu zece pachete inteligente de optiuni si echipamente individuale, sase pasi sunt suficienti pentru a configura Skoda Enyaq Coupe iV
    Skoda ofera optiunile inovatoare Design Selection si un meniu clar de optiuni pentru interiorul Enyaq Coupe iV. Variantele Design Selection sunt inspirate din mediile moderne de locuit si inlocuiesc liniile de echipare clasice. Stilul, culorile si materialele sunt asortate in maniera rafinata. in configuratia de baza, Design Selection Loft este o varianta moderna, confortabila, ideala pentru familii. Combinatia de gri cu negru este o optiune ce nu va iesi niciodata din moda. Pentru celelalte optiuni Design Selection sunt oferite si diferite materiale ce pun accent in mod special pe sustenabilitate. Astfel, tapiteria de la Lodge Selection, de exemplu, este realizata in proportie de 40% din lana naturala noua si poarta emblema de calitate Woolmark Company. 60% din material este poliester, pentru fiecare set de tapiterie fiind folosite 318 de sticle PET reciclate. Tapiteria din piele in nuanta coniacului de pe scaunele ecoSuite Selection este tabacita intr-un proces ecologic special, folosind extract din frunze de maslin, fara sa fie utilizate chimicale.
    Oferind spatiu generos pentru pana la cinci persoane si o capacitate a portbagajului de 570 litri, este un automobil de familie excelent. Oferind caracteristici aerodinamice mai bune decat Enyaq iV, cu un coeficient aerodinamic de 0,247, coupe-ul cu patru usi este si mai eficient, iar in varianta 80, cu tractiune spate, automobilul poate parcurge peste 535 km conform ciclului WLTP.

    Vizualizari: 910