rss

Situatie rusinoasa pentru Romania: avem drumuri mai proaste decat Zambia, Etiopia sau Mali

  1. 27/09/2017
  2. Tags: drumuri romania, forumul economic mondial, infrastructura rutiera, stare drumuri, stare infrastructura
    Vezi toate fotografiile (1)

    In timp ce Guvernul promite drumuri ca in palma si autostrazi care sa taie in doua muntii, un studiu intitulat "Indexul Competitivitatii Globale," intocmit de specialistii Forumului Economic Mondial, ne arata de fapt realitate.

    Potrivit acestuia, Romania se situeaza pe locul 120 in lume din punct de vedere al calitatii infrastructurii rutiere si mai mult de-atat, in ultimii 2 ani am pierdut 15 pozitii. Colac peste pupaza, tara noastra are cea mai proasta rata de absorbtie a fondurilor structurale UE pentru infrastructura.

    Daca ar fi sa facem o comparatie, stam mai prost decat tari din lumea a treia precum Gambia, Tadjikistan, El Salvador, Ghana, Zambia, Mali, Tanzania, Uganda, Etiopia, Cambodgia, Sierra Leone, Mongolia, Bangladesh, Liberia, Burundi, Nepal sau Zimbabwe.

    Desi drumurile din Romania sunt mai bine cotate decat anul trecut cand ocupam locul 128, infrastructura este cea care ne trage in jos. Calitatea acesteia se numara printre principalii piloni ai competitivitatii economice, iar scorul prost al tarii noastre trage puternic in jos pozitia la general. Altfel spus, suntem din nou codasii Europei.

    Vizualizari: 1855