rss

Si un Porsche poate consuma putin

  1. 18/12/2008
  2. Tags: 911, Consum, Porsche
    Vezi toate fotografiile (1)


    Producatorul german a fost criticat in nenumarate randuri pentru consumul de flota ridicat, tocmai de aceea a organizat un test care sa demonstreze ca pana si un 911 poate consuma decent.

    Soferul ales a fost Klaus Niedzwiedz, fost pilot de referinta in anii '80, care a reusit sa obtina un consum mediu de doar 6,7 litri/100 km, de-a lungul unui traseu de 648 km.
    Fireste ca Niedzwiedz a folosit doar o mica parte din cei 345 CP pe care i-a avut la dispozitie, plus ca traseul a fost unul ideal, ca sa zic asa: doar 30 de kilometri au fost parcursi in mediu urban, 190 pe drumuri nationale, iar restul pe autostrada.

    Viteza medie a fost relativ mica, aproximativ 84 km/h, in timp ce intervalul de turatie folosit a fost 1.800-2.000 rpm.

    Normal ca un Porsche nu va fi cumparat de nimeni ca sa mearga cu tempo-ul asta, dar testul organizat de nemti demonstreaza ca "apetitul" unei masini depinde in mare parte de cat de tare apesi pedala de acceleratie.

    Cu un pic de cumpatare, nu-i greu sa obtii un consum mediu de 9-10 litri, comparabil cu valorile afisate de o compacta submotorizata cu cinci persoane la bord si portbagajul plin. Deci, cine consuma mult, de fapt?
    Vizualizari: 1370