rss

Shuanghuan CEO SUV, interzis in Germania!

  1. 27/06/2008
  2. Tags: Nobel, Shuanghuan
    Vezi toate fotografiile (11)
    Curtea regionala din Munchen a decis: vanzarea lui Shuanghuan CEO SUV, autovehicul chinezesc al carui design aminteste foarte bine de BMW X5, este interzisa pe teritoriul Germaniei. Decizia a fost luata la numai cateva saptamani dupa ce China Automobile Deutschland, importatorul marcii Shuanghuan in Germania, a lansat noile automobile UFO si CEO pe teritoriul acestei tari. Evident, importatorul poate contesta aceasta hotarare, insa este greu de crezut ca va avea sorti de izbanda.

    "Telenovela" dintre producatorii germani de automobile BMW si Mercedes-Benz, pe de o parte, si constrctorul chinez Shuanghuan, pe de alta parte, dateaza de ceva mai multa vreme, cand nemtii i-au acuzat pe designerii marcii chinezesti ca le copiaza anumite modele din gama. Desi asemanarea dintre SUV-ul CEO si BMW X5, in special in partea din spate, este mai mult decat vizibila cu ochiul liber, reprezentantii chinezilor sustin ca designul este perfect legal pentru ca a fost aprobat de guvernul Chinei.

    Acest punct de vedere este impartasit si de presedintele firmei importatoare, Karl Schloessl, care a afirmat ca cele doua autovehicule au fost realizate independent si nu exista niciun fel de similitudini intre ele, nici din punct de vedere al design-ului, dar nici din punct de vedere al pretului. Daca in ceea ce priveste pretul sunt total de acord, nu acelasi lucru pot sa spun despre aspectul exterior. Orice om mai putin familiarizat cu industria auto poate confunda cu usurinta cele doua modele...

    Mercedes-Benz se pregatesc sa intenteze si ei proces celor de la Shuanghuan, de data aceasta marul discordiei fiind reprezentat de mini-ul Nobel, care copiaza perfect liniile lui Smart Fortwo. Dar procesele intentate firmelor chineze ce activeaza in diverse ramuri ale industriei auto nu se opresc aici. Saptamana trecuta, producatorul german de anvelope Continental a castigat un proces cu o firma chineza care vindea copii ale fabricantului cu sediul in Hanovra.

    V-am pregatit si o mini-galerie foto cu cele patru autovehicule care fac obiectul litigiului dintre cei trei producatori: BMW X5, Shuanghuan CEO, Smart Fortwo si Shuanghuan Nobel. Asa e ca sunt aproape identice?



    Vizualizari: 5966