rss

SEMA 2008: Terracuda, o specialitate Chip Foose

  1. 08/11/2008
  2. Tags: Chip Foose, Sema, Terracuda
    Vezi toate fotografiile (7)
    Il vedeti aproape in fiecare zi pe Discovery, fie in rol de guru al echipei de ingineri din emisiunea Overhauled, fie pur si simplu ca omul din spatele unora dintre cele mai tari creatii de pe piata custom americana, asa ca nu avea cum sa lipseasca tocmai de la un salon ca SEMA.

    Vorbim desigur despre Chip Foose, omul care a venit la cel mai mare eveniment dedicat produselor aftermarket cu un Plymouth Barracuda – cum altfel – de senzatie.

    Masina, model 1970, a fost botezata “Terracuda” si este vopsita in ceea ce unii considera cel mai frumos maro din lume, o nuanta superba pusa in valoare, e adevarat, si de dungile de pe capota & jantele aurii.

    Dezvoltata impreuna cu specialistii de la BASF, vopseaua face parte dintr-o noua linie de culori (si combinatii de culori) ce poarta numele lui Chip Foose, pe care americanul e gata sa le ofere oricui doreste.

    Totusi, Terracuda nu este doar un muscle-car frumos colorat, ci si unul intens modificat, incepand chiar cu caroseria: Chip Foose a schitat desenul pe o plansa, iar tipii de la Art Carr au facut tot posibilul sa o construiasca dupa specificatiile designerului.

    Nici sasiul nu mai este tocmai ca inainte: suspensiile fata au fost mutate inspre inainte cu 10 cm, micsorand astfel consola frontala, in timp ce spatele a fost scurtat si verticalizat.

    Intre timp, sub capota si-a facut aparitia un V8 de origine Mopar cu o cilindree de 6,4 litri, evident la randu-i vopsit pentru a respecta tematica exteriorului. Categoric, se vor bate pe ea...
    Vizualizari: 2159