rss

Seful Ford Germania: Avem nevoie de un credit de 40 miliarde de euro

  1. 21/11/2008
  2. Tags: credit, Ford, Opel
    Vezi toate fotografiile (1)

    Pe fondul discutiilor referitoare la acordarea unui ajutor guvernamental de un miliard de euro pentru constructorul auto german Opel, seful de la Ford Germania, Bernhard Mattes, a apreciat vineri ca Uniunea Europeana ar trebui sa acorde un credit de 40 miliarde de euro pentru industria auto europeana, in ideea de a ajuta acest sector sa raspunda la noile norme anti-poluare, informeaza AFP.

    'Preconizam acordarea, de catre Banca Europeana de Investitii, a unei linii de credit de 40 miliarde de euro pentru a da posibilitatea tuturor constructorilor europeni de automobile sa raspunda mai rapid la exigentele UE in materie de poluare si reducere a consumului de combustibil si a emisiilor de gaze', a declarat Bernhard Mattes intr-un interviu publicat intr-o editie regionala a cotidianului german 'Bild'.

    Banca Europeana de Investitii (BEI), bratul financiar al Uniunii Europene, a indicat luni ca este gata sa-si majoreze volumul imprumuturilor pentru a veni in ajutorul industriei auto europene lovita de criza financiara internationala.

    Pentru Bernhard Mattes acordarea unui credit de 40 de miliarde de euro nu corespunde unui plan de sprijinire a industriei. 'Este vorba de mijloace financiare care vor presupune rambursarea si plata de dobanda si deci nu este sub nici o forma vorba de un cadou', a apreciat seful Ford Germania. 'Este vorba de a da mijloacele pentru a dezvolta o tehnologie moderna si de a ne creste competitivitatea pe piata internationala', a adaugat Bernhard Mattes, precizand ca nu are intentia de a cere ajutorul guvernului german.
     

     

    Vizualizari: 883