rss

Sectiunea viitorului Honda NSX scapata pe mana presei

  1. 20/11/2008
  2. Tags: Acura, Honda, NSX
    Vezi toate fotografiile (1)


    Iata prima poza oficiala cu viitorul Honda/Acura NSX, fiind vorba, mai exact, de o sectiune a bolidului japonez.

    Despre acesta, pana acum, se stia cu siguranta doar faptul ca va fi animat de un propulsor  V10, deci aceasta scapare, voita sau nu, este foarte importanta.

    Niponii ne-au prezentat doua concept in trecut, incercand sa sondeze cat mai bine reactiile publicului, dar nici HSC (dotat cu motor central), nici mai recentul ASCC nu a entuziasmat prea tare clubul fanilor inraiti, care, in vremurile bune, si-ar fi vandut un rinichi doar ca sa poata avea un NSX.

    Primul a fost criticat pentru exteriorul ciudat, iar al doilea pentru caracterul fad, plictisitor. Acum, insa, aceasta poza ne arata ca Honda a gasit o cale de mijloc, care poate multumi pe toata lumea.

    Nasul lung si ascutit, la care se adauga un spate tipic pentru un coupe rasat, amintesc de GT-urile europene aristocrate, dar, per total, forma este destul de originala ca designerii asiatici sa nu poate fi acuzati de un plagiat ieftin.

    Informatiile despre partea tehnica sunt putine, dar sunt completate de un detaliu important, dedus tot pe baza acestei sectiuni: se pare ca inginerii Honda au optat, pana la urma, pentru tractiunea spate, in locul celei integrale (SH-AWD).

    Unele voci mai sustin ca agregatul V10 va avea 5,5 litri si ca va dezvolta 580 CP, in timp ce pretul va fi mic in conditiile in care noul NSX va “vana” modele precum Porsche 911 GT2 sau Ferrari F430.
    Vizualizari: 1540