rss

SEAT se afla in interesul unui consortiu spaniol

  1. 17/08/2007
  2. Tags: SEAT
    Vezi toate fotografiile (1)
    Oarecum similara cu povestea lui Volvo, un consortiu forat din diversi investitori spanioli spera sa cumpere Seat de la grupul VW, zvonindu-se ca ei se afla deja in discutii cu oficialii germani. Se pare ca grupul de interesati este compus din grupul Berge (importatorul marcilor Lexus, Hyundai, Subaru, Bentley si Chrysler pe piata iberica) si instarita familie Carula, ambele pregatite sa-l redea pe Seat Spaniei.

    Bineinteles, executivul VW s-a ferit sa dea un raspuns oficial la aceste afirmatii, insa se stie ca grupul din Wolfsburg ar fi mai mult decat fericit sa scape de Seat. Ferdinand Piech a spus nu o data in trecut ca nu prea il intereseaza Seat, dat fiind faptul ca Skoda poate produce masini la fel de bune in Cehia, la costuri mai mici decat cele specifice Spaniei.

    Nici macar fabrica Seat de al Mantorell, in prezent neutilizata la maxim, nu este considerata drept un element important in strategia actuala a concernului german, care, totodata, nu are fondurile necesare pentru a o aduce la capacitate de productie de 100%.

    Marca iberica a mai fost pana acum subiectul unei posibile vanzari, VW dorind nu cu multa vreme in urma sa o “paseze” unui concern coreean sau chiar lui FIAT. La grupul torinez se formulasera deja propuneri de integrare a lui Seat in cadrul Alfa Romeo, insa proiectul nu a depasit niciodata faza preliminara de discutii.

    Asteptam cu interes sa vedem ce va fi, mai ales ca pana la finalul anului (cand se crede a se va lua o decizie) mai sunt doar cateva luni.
    Vizualizari: 695