rss

Seat Ibiza Cabrio: primele informatii

  1. 15/05/2008
  2. Tags: Cupra
    Vezi toate fotografiile (1)
    Noul model de clasa mica Seat va fi lansat pe piata spre finalul acestui an, insa spaniolii mai au de lucrat la cateva variante de caroserie vitale pentru succesul modelului.

    Deocamdata, masina nu este gata decat in versiunea hatch cu cinci usi, dar acesteia ii vor urma destul de repede o varianta sportiva bazata pe conceptul Bocanegra, un hatch cu trei usi, un coupe, un combi si... un model decapotabil.

    Daca versiunea cu trei usi si cea combi vor deriva destul de usor din cea in cinci usi, inginerii Seat vor avea mult mai multe batai de cap cu cabrioletul, mai ales in zona de caroserie care urmeaza montantului A.

    Deocamdata nu stim inca daca ibericii vor urma exemplul celor de la Peugeot si vor instala un acoperis rigid retractabil sau daca vor prefera unul mai ieftin din material textil, insa suntem aproape siguri ca masina va beneficia de aceleasi motoare ca si hatch-ul.

    Iar asta inseamna in primul rand trei motoare pe benzina, cu capacitati cuprinse intre 1,2 si 1,6 litri si puteri intre 70 si 102 CP, si cateva motoare turbodiesel, dotate cu injectie directa. Mai tarziu, probabil ca vom asista si la lansarea unei versiuni sportive, nu inainte insa de a asista la lansarea versiunii Cupra, in octombrie la Salonul Auto de la Paris.
    Vizualizari: 1202