rss

Se lanseaza noul Lexus RX in Romania

  1. 25/02/2016
  2. Tags: Lexus RX 450h
    Vezi toate fotografiile (1)

    Odata cu lansarea primului model in anul 1998, Lexus RX s-a dovedit a fi extrem de apreciat in randul celor care isi doreau confortul unui model sedan premium, combinat cu flexibilitatea unui vehicul sport-utility, imbinate intr-un concept elegant si atragator. Imbinarea liniilor taioase cu cele curbate, ce definesc noul RX in intregul lui, reprezinta o evolutie indrazneata in stilul modelului.

    Mai mult decat atat, acest model atemporal - ce este totodata si cel mai bine vandut din gama de crossovere de lux - isi imbunatateste performantele prin noile sisteme de propulsie hibrida si benzina, tehnologii sofisticate de siguranta si prin caracteristici tehnologice menite sa sporeasca nivelul de confort, totul pentru a oferi cel mai bun vehicul sport-utility al marcii Lexus de pana acum.

    Design exterior: elegant si modern cu linii expressive si atletice

    Atunci cand a venit momentul proiectarii noului model RX, dorinta echipei de design a fost crearea un model mai indraznet, cu o caroserie mai puternica decat cea a modelului anterior, pastrand in acelasi timp intact caracterul elegant si luxos, amplificand in schimb trasaturile ergonomice. Mixul dintre liniile taioase, ca ale unui diamant, cu cele curbe ale noului RX, continua sa dezvolte dialectul recognoscibil al designului caroseriilor exterioare ale nou lansatelor modele Lexus (IS, NX si RC in special).

    O puternica declaratie vizuala


    Partea frontala a noului RX este caracterizata de o varianta amplificata a grilei fusiforme - emblematica pentru Lexus - cu o bordura cromata si faruri LED triple in forma literei L. Impreuna cu noile faruri de ceata LED ce incadreaza blocul optic, noul RX emana o aura eleganta si futurista in acelasi timp.
    Tema designului partii frontale cu grila fusiforma a noului RX se regaseste si in modul in care a fost desenata partea din spate a masinii, oferind un nivel ridicat de echilibru estetic si de consistenta a caracterului vehicului per ansamblu. Intr-o nota particulara sunt stalpii camuflati, ce redau senzatia unui plafon plutitor, efect nemaiintalnit pana acum la vreun model Lexus.

    Alte caracteristici exterioare ale noului model RX sunt farurile cu reglarea jetului de apa pentru spalare, o noua redesenare a trapei panoramice, barele de plafon solide si manerele iluminate ce incorporeaza Sistemul Smart Entry. De asemenea, in paleta de culori au fost adaugate trei noi culori exterioare: negru grafit, maro cupru si albastru inchis.

    Dimensiuni reimaginate intr-un pachet indraznet si elegant


    Deoarece posesorii generatiei curente de RX sustin ca dimensiunile exterioare ale vehicului sunt ideale pentru nevoile lor zilnice de transport, designerii Lexus au facut o prioritate din pastrarea relativ intacta a dimensiunilor caroseriei, redirectionandu-si energia spre imbunatatirea aspectului exterior. Noul RX are exact aceeasi inaltime (1690 mm pentru versiunea pe benzina, 1685 mm pentru RX 450h) si o usoara crestere a latimii per total (pana la 10 mm, rezultand 1895 mm), in timp ce lungimea a crescut cu 120 mm, ajungand la 4890 mm. Ampatamentul a crescut cu 50 mm, ajungand la 2790 mm, rezultatul fiind o crestere a spatiului pentru picioare, dar fara a modifica dimensiunile portbagajului. De asemenea, garda la sol este mai mare cu 10 mm, in ciuda faptului ca inaltimea este neschimbata in  raport cu cea a modelului anterior.

    Aerodinamica imbunatatita


    Noi elemente aerodinamice au fost incorporate in forma exterioara a noului RX. Aceste imbunatatiri nu au crescut doar coeficientul de forma (acum la 0,33), ci au reusit sa asigure atat un grad mai mare de stabilitate, cat si un nivel redus al zgomotului in cabina.

    Sistemul de propulsie


    Noul Lexus RX ofera trei variante de motorizare propulsoare:

    • RX 450h
    echipat cu un motor hibrid V6 de 3.5 litri pe benzina cu injectie directa, disponibil pe pietele Lexus din Europa

    • RX 200t
    echipat cu un motor de 2.0 litri turbo pe benzina cu injectie directa, 4 cilindri in linie si o transmisie automata cu 6  trepte, disponibil pe pietele selectate din Europa

    • RX 350
    echipat cu un motor V6 de 3.5 litri pe benzina cu injectie directa si o transmisie automata cu 8 trepte, disponibil in Rusia, Ucraina, Kazahstan, Caucaz si Balcani.

    Interior luxos si practic


    Ca si la exterior, interiorul noului RX reflecta o balanta impecabila intre functionalitate si lux.
    Pasagerii sunt inconjurati de materiale rafinate in interiorul habitaclului ce emana un nivel sporit de calitate si este construit printr-o maiestrie a detaliilor. Interiorul este reconfigurat si redesenat pentru a crea un echilibru intre spatialitatea si intimitatea habitaclului, si se dovedeste a fi ideal pentru sofer cat si pentru pasageri din perspectiva confortului, oriunde s-ar aseza.

    O cabina confortabila si ultra echipata


    Fiind o trasatura emblematica a designului Lexus inca de la lansarea marcii, scaunele din noul RX sunt desenate pentru o ergonomie de exceptie imbinand perfect confortul cu accesibilitatea si eleganta. Pernutele rotunde ale scaunelor nu garanteaza doar confort ci si o pozitie corecta. La constructia scaunelor s-a folosit un model vertical unic cusut manual pentru un rezultat estetic si foarte durabil. Atat scaunul soferului cat si cel al pasagerului din fata sunt prevazute cu o taietura estetica placuta, ce se asorteaza cu modelul ornamentului aplicat pe interiorul usii.

    Comparabil ca marime cu modelul anterior de RX, noul model este prevazut cu un portbagaj foarte incapator in care pot intra pana la 4 valize mari sau multiple seturi de golf. Sub podeaua portbagajului se afla un spatiu de depozitare pentru roata de rezerva cu cric si unelte sau un kit de reperare a cauciucurilor ce pot suferi  intepaturi in timpul deplasarii.
    O noutate la modelul din acest an este sistemul inteligent pentru actionarea automata a  haionului fara contact , o premiera pentru Lexus, ce permite utilizatorilor sa deschida haionul prin apropierea de emblema Lexus. Acest sistem este extrem de util  atunci cand utilizatorul are ambele maini ocupate, deoarece recunoaste proximitatea cotului sau a mainii 

    Un mediu extrem de convenabil si functional

    Designerii si inginerii Lexus au acordat o deosebita atentie redesenarii aspectului consolei centrale redesenate a noului RX, ceea ce a condus la o imbunatatire in folosirea schimbatorului de viteze, a suporturilor de pahare si a accesarii spatiilor de depozitare.

    Protectia mediului


    In plus fata de performantele si calitatile exceptionale, platforma modelului RX a fost creata pentru a contribui proactiv la sustinerea si conservarea mediului, prin eliminarea materialelor daunatoare din componenta motorului (plumbul si cromul hexavalent) si prin utilizarea materialelor plasticelor reciclabile Super Olefin Polymer,  folosite la producerea intregii caroserii.

    RX F SPORT


    Toate modele RX F SPORT beneficiaza de o excelenta manevrabilitate, multumita in mare parte sistemului de suspensii adaptive, Adaptive Variable Suspension (AVS) – care controleaza forta de amortizare pentru fiecare roata in parte, in functie de suprafata sau conditiile de drum si a setarilor soferului – si a Sistemului de Stabilizare Activ/Active Stabilizer System ce corecteaza ruliul in cazul aparitiei  denivelarilor pe drum . De asemenea, generatorul de sunet imbunatateste experienta de drum a modelului F SPORT, folosind pulsatiile de admisie a aerului pentru a regla zgomotul motorului in crearea unor frecvente ce sunt percepute agreabil de catre ureche, in timpul accelerarii pe gama de rotatii medii spre ridicate.

    Lexus Safety Sistem +


    Prezentat la nivel global ca echipament standard sau optional, Lexus Safety System + integreaza cateva dintre tehnologiile active de siguranta existente, dezvoltate de Lexus.
    Lexus Safety System + este cel mai avansat si complet set de siguranta activ de acest gen, disponibil la oricare dintre vehiculele de lux crossover din segmentul sau. Scopul major al Lexus Safety System + este acela de a progresa treptat in sensul eliminarii ranirilor din timpul accidentelor auto.

    Premium Surround System: Mark Levinson (ML)


    Iubitorii de muzica vor fi incantati de cele 15-speakere Mark Levinson Premium Surround System (ML), disponibile impreuna cu tehnologia avansata Clari-Fi pentru compresia muzicii, care imbunatateste caracteristicile frecventei, intervalul dinamic, tensiunea tonurilor joase si redarea detaliata a surselor audio comprimate, precum MP3. Sistemul ML beneficiaza de tehnologia Green Edge, ce foloseste boxe cu o eficienta ultra ridicata, pentru a dubla iesirea de sunet folosind acelasi consum de energie, in comparatie cu sistemele conventionale - si a trasaturii habitaclului care aduce conul de sunet al gamei inalte si medii cat mai aproape posibil pentru a realiza o conexiune fina intre sunetele din gama inalta si medie.

    10 ANI HYBRID BATTERY CARE

    Modelele Hibrid Lexus sunt sinonime cu calitatea legendara, fiabilitatea, durabilitatea, fapte certificate de numeroase premii de anduranta, dar si de vanzarea a peste 750.000 de modele hibrid Lexus in toata lumea. Bateria hibrid nu are nevoie de reincarcare sau mentenanta, este usoara, ocupa un spatiu minim, fara sa diminueze spatiul pentru bagaje si este proiectata sa aiba o durata de viata egala cu cea a autoturismului in ansamblu.
    Pentru o siguranta sporita in ceea ce priveste functionarea impecabila a bateriei sistemului hibrid, Lexus ofera clientilor sai serviciul exclusiv: 10 ANI HYBRID BATTERY CARE (10 ani de acoperire extinsa pentru bateria sistemului hibrid).

    GARANTIA LEXUS


    Toate masinile Lexus beneficiaza incepand cu 1 noiembrie 2015 de cea mai lunga perioada de garantie existenta in Romania in piata premium: 6 ani sau 200.000 km, prima conditie indeplinita.
    •    Garantie de 3 ani pentru vopsea
    •    Garantie de 12 ani pentru coroziune
    •    Tractarea autovehiculului la cel mai apropiat distribuitor Lexus sau centru de service Lexus in cazul unei defectiuni acoperite de garantie.

    6 ANI DE RELAXARE

    Lexus Euro Assistance reprezinta cel mai cuprinzator pachet de mobilitate din piata inclus la livrarea unui model nou (criteriu combinat de acoperire si durata).
    Cei 6 ani de Lexus Euro Assisstance vin in completarea celor 6 ani garantie oferiti de Lexus in Romania.
    Lexus Euro Assistance este disponibil si pentru autoturisme Lexus rulate care nu au atins vechimea de 10 ani, contra cost.

    Vizualizari: 1875
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »