rss

Scorpion: 450 de cai, consum mediu de 6 litri

  1. 29/07/2008
  2. Tags: Hidrogen, Ronn motors, Scorpion, Supercar
    Vezi toate fotografiile (4)

    Produs al texanilor de la Ronn Motors, bolidul din imagini - botezat Scorpion - dezvolta 450 CP, dar consuma, in medie, doar 6 litri la fiecare o suta de kilometri.

    Secretul consta intr-un sistem inovativ, care alimenteaza motorul de origine Honda atat cu benzina, cat si cu hidrogen.
    Puterea propulsorului V6 de 3,5 litri a fost obtinuta prin adaugarea a doua turbine si a unui intercooler.
    Scorpion este dotat cu un mecanism ce extrage moleculele de hidrogen din apa si le depoziteaza intr-un rezervor separat. De aici, acestea ajung in motor prin sistemul de admisie, formand o mixtura cu benzina injectata (din care 30-40% este hidrogen).
    Aceasta arde foarte eficient, drept urmare consumul mediu scade la neverosimila valoare de 5,9 litri/100 km.

    In rest, Scorpion este o supersportiva in toata regula. In primul rand, greutatea totala este de doar 950 kg, ceea ce garanteaza o dinamica si performante exceptionale (0-100 km/h in 3,5 secunde).

    Dupa aceea, bolidul dispune de un diferential cu alunecare limitata (pentru a pune cat mai multa putere pe asfalt), de un sistem de franare supradimensionat (discurile au 300 mm), jante de 20 de toli si cutie manuala cu sase rapoarte.

    Vanzarile, desi masina la ora asta pare doar un concept mai avansat, vor debuta, se pare, in toamna, la un pret de pornire de 150.000 USD, ceea ce, in lumina performantelor si a consumului, suna foarte corect.

    Vizualizari: 1099