rss

Scion xD in locul lui xA

  1. 12/02/2007
  2. Tags: Scion xD
    Vezi toate fotografiile (3)
    Mai mic decat xB, xD il inlocuieste pe xA, care impartea platforma tehnica cu Toyota Ist, un model comercializat doar in Japonia.

    Caracterul sport a ramas, dar, asemeni lui xB, noul model este mai mare si mai puternic decat cel pe care il inlocuieste.

    Caroseria cu hayon este inalta, dar liniile sunt mult mai dinamice, ceea ce a restrictionat oarecum spatiul interior. Noua platforma este comuna cu cea a gemenilor Yaris/Vitz; tot de la ei venind si motorizarea. Cu patru cilindri in linie si 1,8 litri, aceasta dezvolta 128 CP, ce vor fi arhisuficienti pentru tinerii americani.

    Transmisiile sunt impartite cu xB – cinci trepte manuala sau patru trepte automata –, la fel cum si echiparile sunt aproape la unison. xD este dotat in versiunea de baza cu ESP (VSA la Toyota, de la Vehicle Stability Control), controlul tractiunii (TRAC), ABS cu EBD (distrbutie electronica a fortei de franare), aer conditionat, sase airbag-uri, servodirectie, pornire fara cheie si monitorizarea persiunii in pneuri.

    Scion este o marca foarte tanara (fondata acum aproape cinci ani), dar a reusit sa se impuna printre tinerii de peste Ocean. Initial toate modele erau construite pe platforme imprumutate de la Toyota, piata fiind astfel sondata fara cheltuieli ridicole.

    Acum ca succesul nu mai este o problema, noile xB si xD au fost dezvoltate special pentru SUA, tinandu-se cont de cultura auto locala.
    Vizualizari: 894