rss

Schimbarea culorilor masinii cu puterea mintii

  1. 18/06/2022
    Vezi toate fotografiile (1)

    La Consumer Electronics Show 2022 din Las Vegas, BMW Group a dezvaluit BMW iX Flow cu E Ink, un automobil unic capabil sa-si schimbe culoarea intregii caroserii prin simpla apasare a unui buton. "De la premiera ce a avut loc la CES am introdus deja imbunatatiri suplimentare pentru tehnologie", declara Stella Clarke, lider de proiect BMW iX Flow. "Anterior, schimbarile intre modelele de culoare aveau loc doar intr-o tranzitie treptata. Acum, electronica de control a fost ajustata pentru a permite transformari instantanee, rezultand un efect vizual si mai uimitor."
    Delegatii la platforma de dialog rad°hub a BMW Group, gazduita de uzina din Munchen au avut ocazia de a experimenta de aproape, pentru prima data, calitatile imbunatatite de schimbare a culorilor ale modelului BMW iX Flow. Evenimentul rad°hub ofera o platforma pentru schimbul deschis, interdisciplinar de idei intre ganditori vizionari si lideri de opinie din intreaga lume.
    BMW iX Flow intalneste neurotehnologia
    In cadrul rad°hub, compania start-up brainboost din Munchen a folosit efectul noul si imbunatatit de schimbare a culorii intr-o colaborare unica cu BMW Group, menita sa creasca gradul de constientizare cu privire la sanatatea mintala.
    Cu ajutorul brainboost, BMW iX Flow a fost conectat direct la creierul delegatilor rad°hub folosind un electroencefalograf (EEG), care inregistreaza activitatea electrica a creierului. "Modelele de culoare ale BMW iX Flow reactioneaza la activitatea creierului si reflecta nivelul de activitate", explica directorul executiv al brainboost, Philipp Heiler. "Odata ce creierul este in repaus, schimbarile de model pe iX Flow devin, de asemenea, mai calme si mai ritmice." O animatie speciala era activata daca delegatii reuseau sa mentina aceasta stare timp de cateva secunde. Astfel, participantii au putut sa-si calmeze si sa-si relaxeze treptat creierul sub indrumarea expertilor brainboost si cu ajutorul raspunsului neural prin intermediul iX Flow. Acest lucru elaboreaza in detaliu cunostintele cu privire la ce strategii functioneaza cel mai bine pentru a opri in mod specific propria activitate cerebrala pentru relaxare - de exemplu, in viata de zi cu zi.
    Care este tehnologia din spatele schimbarii culorii?
    Caroseria BMW iX Flow este laminata intr-o pelicula speciala care contine milioane de capsule colorate. Atunci cand sunt stimulati de semnale electrice, pigmentii albi incarcati negativ sau cei negri incarcati pozitiv se vor colecta la suprafata, schimband astfel culoarea exteriorului. Facand posibila modificarea culorii caroseriei si afisarea diferitelor modele, BMW iX Flow cu E Ink deschide un mod cu totul nou de personalizare a experientei de condus.
    Cine sau ce este brainboost?
    Compania start-up brainboost a fost fondata cu misiunea de a face sanatatea mentala accesibila pentru cat mai multi oameni. Echipa interdisciplinara este specializata in intregime in fitness si sanatate mintala, oferind cursuri de formare, sesiuni de antrenament si masuri de management al sanatatii corporate in acest domeniu, dar desfasurand totodata cercetari si dezvoltari de software. brainboost utilizeaza bazele neurostiintei si tehnicile de masurare bazate pe date - in special EEG pentru masurarea activitatii electrice din creier – in scopul clarificarii si prevenirii, precum si pentru imbunatatirea calitatii vietii si a performantei mentale.
    Ce este rad°hub?
    Din 2016, rad°hub a oferit o platforma unica pentru impartasirea deschisa a ideilor, a momentelor creative, a ideilor inovatoare si a conexiunilor inspirationale. Obiectivul acestui format de eveniment axat pe dialog este sa depaseasca limitele, sa aduca laolalta influencerii cu idei si sa incurajeze dialogul intre ganditori vizionari si lideri de opinie din intreaga lume. Schimbul interdisciplinar - atat in cadrul companiei, cat si in afara acesteia - creeaza un spatiu pentru discutarea provocarilor mobilitatii viitoare si dezvoltarea comuna a unei game de solutii posibile.
    60 de ganditori si vizionari din intreaga lume s-au adunat la uzina BMW din Munchen pentru rad°hub in perioada 12 – 13 mai. In grupuri de lucru, participantii au abordat diverse intrebari. in ce fel de lume digitala ne dorim sa traim in 2040? Cum ne putem imagina un viitor pozitiv al mobilitatii? Este digitalizarea solutia pentru dezvoltare durabila? Scenariile de viitor dezvoltate au fost prezentate patronului rad°hub, Dr. Nicolas Peter (membru al Consiliului de Administratie al BMW AG, responsabil pentru finante), care va tine cont de idei in deciziile sale in calitate de membru al consiliului.

    Vizualizari: 496