rss

Sase echipaje vor alerga anul acesta pentru Napoca Rally Team

  1. 28/02/2008
  2. Tags: Cnr, Napoca rally team, Raliu
    Vezi toate fotografiile (1)
    Echipa clujeana de raliuri, care s-a lansat oficial in aceasta seara sub noua denumire, aliniaza la startul sezonului 2008 sase echipaje.

    Trei dintre ele se vor bate pentru primul loc al grupei N si, bineinteles, pentru un titlu de campion national absolut: Marco Tempestini/Dorin Pulpea, Bogdan Marisca/ Sebastian Itu si Daniel Ungur/Petru Jucan.

    Fiecare beneficiaza de aproximativ 300 de cai putere dezvoltati de ultima generatie a Subaru Impreza WRX STi (N14), pregatite in atelierele lui Tomi Makinen, respectiv Manfred Sthol (Bogdan Marisca). Daca pentru Tempesta si Danny evolutia de la N12 la N14 era fireasca, data fiind afinitatea lor declarata pentru Subaru, surpriza o constituie decizia lui Marisca de a folosi o masina similara cu cele ale colegilor sai, renuntind la Mitsubishi...

    “Alegerea noastra legata de materialul de concurs a fost determinata si de dorinta fanilor motorsportului romanesc de a vedea tot ce e mai nou in acest domeniu”, explica Bogdan. La grupa A , Napoca Rally Team este reprezentata de “tinara speranta” de anul trecut care a confirmat cu varf si indesat: campionul debutantilor si vicecampionul cupei Dacia Logan in 2007, timisoreanul Bogdan Stanoiev, alaturi de acelasi copilot Danut Hatigan in 2008, la volanul unui Citroen C2R2.

    La H evolueaza un alt echipaj 100% clujean: Thomas Abraham / Rares Silasi, pe un Mitsubishi Lancer Evo IX, in fapt masina de anul trecut a lui Bogdan Marisca, pregatita, bineinteles, conform specificatiilor noii grupe. In ceea ce priveste Cupa Dacia Logan, echipa clujeana isi tine promisiunea de a promova si sprijini tinerii piloti, aruncandu-l in lupa anul acesta pe Vlad Cosma, avandu-l in dreapta pe Adrian Jucan.

    Trebuie spus ca sute de persoane au participat la festivitatea prezentata de vedeta de televiziune Crina Abrudan si de simpaticul fotbalist de la CFR Cluj, Tony. De altfel, intreaga echipa CFR 1907: presedintele Iuliu Muresan, antrenorul Ioan Andone, precum si majoritatea jucatorilor au fost alaturi de prietenii de la Napoca RT, confirmand parteneriatul de imagine dintre cele doua grupari.

    Presedintele CFR, Iuliu Muresan: “Anul trecut Motorhome Napoca RT era pe primul loc si le-am spus ca o sa tragem tare sa ajungem si noi pe primul loc, dar, din pacate a fost un an dificil pentru noi. Acum noi suntem pe primul loc si le spun celor de la Napoca Rally Team sa puna umarul sa ajunga si ei campioni”.

    In final, directorul sportiv al Napoca RT, Horatiu Calugar i-a inmanat presedintelui CFR 1907, Iuliu Muresan, o casca de pilot, in culorile echipei, avand, bineinteles si emblema CFR, ca de altfel toate masinile echipei de raliuri. “Am sa o port la meciurile din Bucuresti... Imi iau si telecomanda cu mine si asa sigur iesim campioni!”, a glumit Iuliu Muresan.
    Vizualizari: 874