rss

Santa Fe si Tucson vor avea doar motoare cu 4 cilindri

  1. 08/07/2008
  2. Tags: Santa fe, Tucson
    Vezi toate fotografiile (1)
    Criza petrolului si economia in cadere libera de peste Atlantic i-au determinat pe cei de la Hyundai sa se alinieze la politica mondiala a constructorilor auto de downsizing, astfel ca, in America de Nord, producatorul coreean isi va revizui gama de motorizari pentru modelele Santa Fe si Tucson.

    Noul motor in patru cilindri va putea fi gasit sub capota SUV-ului Santa Fe facelift, acelasi propulsor urmand sa faca parte din gama viitoarei generatii Tucson, care va fi lansata in 2010 sau 2011. Hyundai renunta, astfel, la agregatele cu sase cilindri in V, varfurile de gama fiind inlocuite cu propulsoare turbo cu patru cilindri. In prezent, pe piata nord-americana Santa Fe este disponibil cu motoare V6 de 2.7 litri si 3.3 litri, insa faceliftul care va aparea in 2010 va avea la dispozitie agregatul Theta II de 2.4 litri, in 4 cilindri. Noul motor care se va regasi in viitor pe cele doua SUV-uri, capabil sa dezvolte 175 CP si 228 Nm, poate fi vazut deja pe sedanul Sonata. In concordanta cu noile motorizari, SUV-ul va primi si o cutie de viteze noua, o "automata" cu sase trepte. 

    Compania Hyundai, care a urcat recent pe pozitia a cincea intr-un top al celor mai vandute marci pe plan mondial, a anuntat ca va construi o noua fabrica pe teritoriu american, in Alabama, unde ar urma sa fie produse noile motoare de 2.4 litri. In prezent, toate motoarele cu patru cilindri care echipeaza modelele vandute in Statele Unite sunt importate  din Coreea de Sud.
    Vizualizari: 1347
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »