rss

SAIC si Nanjing vor fuziona

  1. 05/09/2007
  2. Tags: Nanjing, SAIC
    Vezi toate fotografiile (1)
    Cele doua concerne din China au cazut la un acord de fuzionare cu termenul de finalizare la 1 octombrie, in urma caruia SAIC va castiga 100% control asupra lui Nanjing in schimbul cedarii unei parti din actiuni companiei mama a ultimului, Yueijin Auto Group.

    Noua alianta este privita deja ca primul pas facut de China in tentativa de a concura cei mai mari giganti auto de pe piata internationala, una care marcheaza totodata si reunirea familiei defunctului Rover.

    Caderea lui grupului MG Rover in iulie 2005 i-a adus pe cei doi fabricanti asiatici in situatia de a se concura, Nanjing cumparand drepturile asupra numelui MG, iar SAIC pe cele ale lui Rover.

    Primii au inceput deja productia modelelor MG ZT si TF, in timp ce Shanghai Automotive a purces procedurile de construire a lui Roewe 750 (adica fostul Rover 75), destinat deocamdata doar pietei chineze.

    Acum insa cei doi fosti rivali vor fi aliati, urmand a beneficia de toate avanatajele ce vor decurge din aceasta fuziune (ganditi-va doar la reducerea substantiala a costurilor, accentuata de faptul ca ambele parti produc automobile aproape identice din punct de vedere tehnic si tehnologic).
    Vizualizari: 897