rss

Saab Automobile pe drumul catre independenta

  1. 23/02/2009
  2. Tags: Saab
    Vezi toate fotografiile (1)

    Dupa 20 de ani de proprietate straina, viitorul Saab este inca odata in maini suedeze. Vineri, Tribunalul din Vänersborg a aprobat cererea de reorganizare si restructurare pe care reprezentantii Saab au inaintat-o azi dimineata. “Azi este inceputul unui nou capitol in istoria Saab”, declara Jan Ake Jonsson, Managing Director al Saab Automobile.

     “Acum recreeam Saab Automobile ca o unitate independenta. Drumul care ne asteapta nu va fi usor. Multi au fost deja afectati in urma crizei din industria auto si sacrificiile vor fi parte a viitorului nostru, dar dupa o perioada de decizii dificile vom avea asezata fundatia pentru un nou inceput.”


    “Saab are o marca puternica si clar definita atat in Suedia cat si pe plan international. Avem o productie eficienta si dezvoltam o extindere a paletei de produse. De aceea am ales aceasta cale. Viitorul va fi dur, dar angajamentul care exista pentru sustinerea industriei auto suedeze si a Saab-ului ne va ajuta in parcurgerea acestui drum anevoios care se asterne in fata noastra.


    ”Pilotajul noului Saab Automobile in viitor va reveni unui grup format din trei personae: avocatul Guy Lofalk, numit de Tribunalul Regional ca Administrator, Jan Ake Jonsson in calitate de Managing Director al Saab si expertul in reorganizare internationala, Stephen Taylor. Obiectivul reorganizarii  companiei este acela de a creea stabilitate pe termen scurt, care sa stea la baza dezvoltarii unei solutii pe termen lung pentru Saab. Conform legii de reorganizare a societatilor din Suedia, o cerere de reorganizare nu este validata decat daca se constata premize reale ca procedura de reorganizare sa fie incununata de succes. Decizia de astazi a Tribunalului Regional a constatat existenta premizelor necesare validarii cererii.


    „Pot sa afirm ca sunt impresionat de competentele din interiorul Saab” afirma Guy Lofalk, „si ca avand trei modele care urmeaza a fi lansate in curand, ar fi fost pacat sa nu se incerce gasirea unei solutii pe termen lung”.

     

    Vizualizari: 880